Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik u Splitu

Kerum: Na izborima ću uspjeti! Ne bih bezveze trošio energiju!

kerum, josipovic (1)
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
1/7
15.09.2011.
u 12:12

"Nemam se šta ja kome priklanjati. Ja ću štititi interes građana koji su mi dali glas", najavio je splitski gardoančelnik.

- Zakon vrijedi jednako za sve. Ako u zakonu piše da je nešto tajna, to treba poštovati. U zakonu postoje i zaštitni mehanizmi koji štite novinare pa pustimo da se provodi - odgovorio je predsjednik Ivo Josipović na pitanje smatra li da policija treba ispitivati novinare, s obzirom na najavljenu istragu o tome odakle cure povjerljive informacije.

Boraveći u četvrtak u Splitu, gdje mu je domaćin bio Željko Kerum, predsjednik je govorio i o požaru i eksplozijama iz skladišta oružja u kninskoj vojarni.

-  Riječ je o požaru koji je došao izvana i bio je vrlo snažan. Vojska koja je bila u vojarni je učinila sve da zaštiti imovinu i ljude. Najvažnije je što nije bilo žrtava, a razmotrit će se je li bilo nekih nedostataka u samoj organizaciji čuvanja skladišta - zaključio je Josipović.

S gradonačelnikom Kerumom u zgradi Banovine razgovarao je iza zatvorenih vrata, a kada je odlazio, dočekali su ga zaposlenici gradske uprave uz pljesak i skandiranje “Ivo, Ivo!”

- Do sada sam se u nekoliko navrata susreo s predsjednikom a tek sam danas shvatio zašto je najpopularniji političar u Hrvatskoj - izjavio je gradonačelnik Kerum, zadivljen toplim ispraćajem kojega su predsjedniku priredili njegovi zaposlenici. Na primjedbu da su i njega tako dočekali prvog radnog dana, rekao je da su morali jer im je on šef.

Sporna Zapadna obala

S predsjednikom je, kaže, razgovarao o projektima istočne i zapadne obale te dovršetku Spaladium arene. Na pitanje znači li susret s predsjednikom da će se nakon izbora prikloniti lijevoj opciji, a ne HDZ-u, Kerum je rekao kako se on nema što kome priklanjati.

- Ja ću štititi interes građana koji su mi dali glas. Idem u političku avanturu, želim da u Splitu bude Ministarstvo turizma, prometa i pomorstva. Sigurno ću ja u tome uspjeti. Ne bih se bezveze angažirao i trošio energiju, a da ne mislim da ću to realizirati - rekao je Kerum, koji je predsjednika Josipovića proveo kroz Zapadnu obalu, ispred svoga hotela Marjan, gdje mu je o radovima govorio i direktor Konstruktora Željko Žderić. Novinari su od predsjednika tražili komentar na primjedbe kako Kerum taj projekt gura zbog svoga hotela Marjan.

- Nije predsjednikovo da daje recepte lokalnoj samoupravi koje će razvojne projekte odabrati. Postoji demokratski sustav, verifikacija, kontrola sukoba interesa i kaznene odgovornosti. To je razina koja me zanima, razina zakonitosti i opće prihvatljivosti programa - rekao je Josipović. On i Kerum otišli su na kavu u hotel Bellevue, a potom na ručak u vilu Dalmacija gdje im se pridružilo cijelo Gradsko vijeće.

Komentara 60

HS
Hrvatski sin
17:57 15.09.2011.

a ko ti je reko da ćeš uspjet nova pravda

DO
dobardan
18:59 15.09.2011.

ako budeš uspješan kao i gradonačelnik onda smo stvarno na****li

LI
liburnik
14:10 15.09.2011.

Janez , daj formuliraj malo kulturnije tvoj odgovor, admin ga je obrisao, nisam stigao procitati.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije