Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bivši gradonačelnik

Kerum: 'Mnogi misle da je moja politička karijera gotova. Na njihovu žalost, nije!'

Željko Kerum
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/5
25.04.2014.
u 12:50

Bivši splitski gradonačelnik obilježio je obljetnicu otvaranja Zapadne obale. Splitu će biti još gore za godinu i pol dana kada SDP izgubi vlast u državi, smatra Željko Kerum

– Postoje dvije vrste političara. Oni koji obećavaju da će nešto napraviti i na kraju ne naprave ništa i onaj mali dio onih koji nešto naprave. Djela ostaju, po njima se prepoznaju ljudi – poručio je bivši splitski gradonačelnik Željko Kerum sa Zapadne obale, na koju je pozvao novinare kako bi podsjetio na obljetnicu njezina uređenja, najvećeg projekta za njegova mandata.

– Ponosan sam na Zapadnu obalu. Ona je dokaz da HGS nije slučajno ušao u politiku, a mi nismo slučajni prolaznici. Ovo je dokaz da ćemo i dalje sudjelovati na hrvatskoj političkoj sceni. Mnogi misle, kada sam prestao biti gradonačelnik, da je moja politička karijera gotova ali, na njihovu žalost, nije! Napravit ćemo mi još ovakvih projekata – poručio je Kerum.

Kaže da je on i dalje politički aktivan, prati situaciju i zna što treba raditi. Neće se trošiti na kotarske i europske izbore.

– Neka to prođe! Postoje razdoblja kada čovjek radi punim gasom, a ponekad s pola glasa. Doći će parlamentarni izbori pa lokalni, na njih idemo sigurno – kaže Kerum. Na pitanje kada će početi dolaziti na saborske sjednice, rekao je da je upoznat sa situacijom "sto posto".

– Nevenka je u Saboru pa mi ona prenosi sve što je bitno – odgovorio je.

Komentirao je i aktualnog splitskog gradonačelnika Ivu Baldasara rekavši kako sve ide previše sporo. Zamjera mu što ne koristi činjenicu što je SDP na vlasti i u državi.

– Za godinu i pol dana kada SDP izgubi vlast u državi, a u Splitu će ostati, bit će još gore. Teže će se doći do novaca za projekte. Zato ne bi smio gubiti vrijeme, već krenuti odmah – rekao je Kerum.

Na pitanje kada će se otvoriti hotel Marjan, nije znao odgovoriti. Prodaje ga, pa kada ga novi investitor završi.

– Ja sam ga i državi nudio, evo vam hotel nazad, a to što sam ja uložio i izgubio, to je bila moje loše iskustvo, a život ide dalje – ispričao je Kerum.

Za najavljeni porez na ušteđevinu, rekao je da takva agresivna politika nije dobra. Novinarima su se obratili i potpredsjednik HGS-a Jure Šundov i saborska zastupnica Nevenka Bečić. Uime stranke donirali su 20.000 kuna djeci čiji je otac umro 2012. godine, a majka prije dva dana. 

–Troje djece, 25-godišnja Žana, 16-godišnja Doris i 11-godišnji Leo, koji ima Downov sindrom, ostali su bez oba roditelja i smatrali smo da je ovo najbolji način da uložimo ova sredstva. Nadam se da ćemo potaknuti i druge da učine isto – rekao je Šundov. 

>> Kerum: Ako dođe do stečaja, država će se izvući i sve pada na leđa Grada

Komentara 7

ĆA
ćaćaća
12:55 25.04.2014.

eh selo moje malo u glavi..ali svaka mu čast da je jedini imao hrabrosti javno reći da srbi drže medije u hrvatskoj..

DU
Deleted user
13:25 25.04.2014.

Kerum je sprskao ugled jer sada ima ono što Ameri nazivaju luzerski smell odnosno ćuti se vonj po gubitniku, kako bi rekli u Dalmaciji. On je zajahao političku termiku i uzdigao se na krilima svoje trgovačke uspješnice, ali sada je tome neslavan kraj i više nema ni image nekog poštenog, narodskog čovika niti zrači uspjehom. Slijedom prethodno izloženog, teško će on i dalje uspijevati u politici - uz tu široku lepezu koju sada ima kao grešnik. Samo što on još to nije "ubrao"!

Avatar ljutatrava
ljutatrava
13:22 25.04.2014.

..po najnovijoj krizaljci hdz-a , gdje ce tko kada se promijeni vlast, kerum ce zauzeti mjesto ministra financija-radi znanja i iskustva, kalmeta ide za guvernera HNB...zeljka markic ostaje ministrica mup-a i jedino seka nije jos rasporedjena radi neizvjesnosti oko INE...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije