Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Kennedy ljubavnici pisao romantična pisma iz bolničkog kreveta

Iako je bio u braku s prekrasnom Jackie Bouvier, John je imao česte izvanbračne izlete
reuters
17.02.2010.
u 16:40

Kolekcija od 11 rukom pisanih pisama i tri brzojava, koliko ih je u nešto više od dvije godine veze napisao Gunilli von Posti, svjedoči o osjećajnoj strani tada budućeg predsjednika. Kennedy je Gunillu već sljedeće godine pozvao na krstarenje Sredozemljem, no plan se nije ostvario jer je John završio na operaciji leđa

Najpopularniji američki predsjednik John Kennedy nije bio samo veliki zavodnik nego i nepopravljivi romantičar. Za “nježnu stranu njegove duše” sada postoje i dokazi jer su javnosti dostupna pisma koja je neposredno prije ženidbe s Jackie Bouvier pisao nepoznatoj Šveđanki Gunilli von Post.

Poziv na krstarenje

Ljubavna pisma ugledala su svjetlo dana nakon što ih je fatalna Gunilla ponudila na prodaju jednoj internetskoj stranici.

Kennedy je atraktivnu Šveđanku upoznao na Azurnoj obali u kolovozu 1953., mjesec dana prije vjenčanja s Jackie.

Tada 36-godišnju političku zvijezdu u usponu očarala je 21-godišnja Šveđanka. Gunilla von Post otkrila je da su nakon upoznavanja cijelu noć plesali i razmjenjivali poljupce i strastvene zagrljaje.

Kolekcija od 11 rukom pisanih pisama i tri brzojava, koliko ih je u nešto više od dvije godine veze napisao tajnoj ljubavi, svjedoči o osjećajnoj strani budućeg predsjednika. Kennedy je Gunillu već sljedeće godine pozvao na krstarenje Sredozemljem, no plan se nije ostvario jer je John završio na operaciji leđa. Iz bolesničkog kreveta uputio joj je pismo u kojemu piše da je razočaran što se nije uspio s njom susresti te ju je upitao “postoji li ikakva mogućnost da ona dođe u Ameriku”.

Sastanak u dvorcu

Gunnilla von Post priznala je da se s Kennedyjem uspjela tajno sastati u jednom dvorcu u Švedskoj 1955. te da je to za nju bio “najljepši tjedan koji joj nitko nikada neće moći oduzeti”.

No pisma koja su uslijedila nakon toga susreta pokazala su da je Kennedy bio svjestan da mu ta veza može ugroziti političku karijeru. Stručnjaci procjenjuju da bi pisma mogla postići cijenu i do 100.000 dolara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije