Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAKLADA VARKEY

Kenijski profesor koji plaću daje učenicima proglašen najboljim profesorom na svijetu

Najbolji profesor na svijetu
Foto: Facebook
1/2
24.03.2019.
u 20:39

Profesor kojemu je 36 godina daje 80 posto svoje plaće najsiromašnijim učenicima škole koji si inače ne bi mogli priuštiti školske uniforme i knjige.

Kenijski profesor nagrađen je za svoj predani rad i izabran za najboljeg u svijetu, a nagrada vrijedna milijun dolara uručena mu je u nedjelju u Dubaju, priopćili su organizatori.

Profesor matematike i fizike Peter Tabichi bio je među desetero finalista iz različitih zemalja svijeta koji su izabrani za to, peto po redu godišnje međunarodno natjecanje kojemu je cilj valorizirati profesorsko zanimanje.

Svečanost je ove godine vodio australski glumac Hugh Jackman.

Foto: Zaklada Varkey

"Ovdje sam isključivo zbog uspjeha mojih učenika", rekao je Tabichi primajući nagradu. "Ova nagrada im pruža priliku. Ona poručuje svijetu da mogu sve".

Kenijski profesor kojemu je 36 godina, 80 posto plaće daje najsiromašnijim učenicima škole u selu Pwani koji si inače ne bi mogli priuštiti školske uniforme i knjige.

"Zahvaljujući njegovoj predanosti, radu i vjeri u nadarenost njegovih učenika, njegova je škola, u zabitnom području i bez financijskih sredstava, osvojila nagradu za najbolju školu na međunarodnom natjecanju", stoji u obrazloženju nagrade.

Organizator natjecanja je zaklada Varkey, sa sjedištem u Dubaju.

Osnivač zaklade je obitelj Varkey, Indijci koji su u 1950-im doselili u Ujedinjene Arapske Emirate, tada britanski protektorat.

Ivica Pevec i Marko Tomšić osvojili Ružu za radijsku emisiju godine

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije