Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inspekcija:

Kemikalije u Omišlju zasad nisu opasne za zdravlje

28.09.2015., Sibenik - Tonci Restovic, pomocnik ministra zastite okolisa i prirode u setnji Sibenikom.  Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
10.10.2015.
u 00:15

Četiri tone klora i stotinu tona drugih tvari stoji u pogonima otkako je Dina Petrokemija, tvrtka u stečaju, prestala raditi

Nakon što je sredinom tjedna odlučeno da se stečajni postupak u Dini Petrokemiji na Krku nastavlja, a istodobno je na ročištu utvrđeno da za vođenje stečaja, zbrinjavanje opasnih kemikalija i čuvarsku službu nema novca, jučer je u pogonima u Omišlju inspekcija zaštite okoliša obavila izvanredni nadzor nad uskladištenim kemikalijama. Riječ je o četiri tone klora i stotinu tona drugih potencijalno opasnih kemikalija koje stoje otkako je Dina prestala raditi.

– Zasad nema opasnosti za život i zdravlje ljudi – rekao je pomoćnik ministra Tonči Restović i najavio da će objedinjeni nadzor inspekcija više ministarstava biti opet 21. listopada. Dodao je kako je potrebno da stečajna upraviteljica donese formalnu odluku o prestanku proizvodnje u Dini kako bi se počeo rješavati problem kemikalija.

>> Dina Petrokemija - vjerovnici potpisali predstečajnu nagodbu

Komentara 3

OB
ObrenM
03:26 10.10.2015.

ZASAD nema opasnosti po zdravlje ljudi-rekao je pomocnik nesposobnog ministra.Za sve potrebe vladajucih ima novca,ali za puk postoji 320000 blokiranih.Ovakovog ovrsnog zakona nema u najzaostalijoj drzavi.Ako se ovrha pokrene u roku od godine dana od nastanka duga ona nikada ne zastarijeva.Ovrsuje se bez obavijesti,cesto i bez opravdanja,a nemoguce je nesto uciniti u svoju korist.Krivicna djela imaju apsolutnu zastaru u roku 5 godina,a Hanzekovic-Miljenicevi robovi nemaju tu mogucnost.Dali ce dolaskom na vlast to ispraviti HDZ?Predlazem,da ovrsenici formiraju svoju udrugu kako bi kod Ustavnog suda i prosvjedima unistili robovlasnicki zakon.

CH
chemical
10:08 10.10.2015.

4tone chlora ubacit u bazen , nece nitko primjetit

CH
chupakabra
08:31 10.10.2015.

pa hdz ih je postavio. preko njih hdz izlazi u medije. kaj si ti sklerotičan?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije