Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otporna na metke

Kemičarka čiji je izum spasio tisuće života preminula u 90. godini

pancirka
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
21.06.2014.
u 08:48

Kompanija je povodom njezine smrti izdala priopćenje u kojem slavnu kemičarku nazivaju kreativnom i odlučnom pravom pionirkom koja je utrla put ženama u znanosti.

Stephanie Kwolek, žena koja je izumila Kevlar, materijal od kojeg se izrađuju prsluci otporni na metke (pancirke)  preminula je 90. godini, javlja BBC.

Kwolek je radila kao kemičarka u kompaniji DuPont u Delawareu, a vlakno jače od metala izumila je 1965. godine.

Kompanija je povodom njezine smrti izdala priopćenje u kojem slavnu kemičarku nazivaju kreativnom i odlučnom pravom pionirkom koja je utrla put ženama u znanosti.

Njezin je izum spasio na tisuće života, a osim u izradi zaštitne odjeće koristi se i u avionima, jedrilicama i mobilnim uređajima.

>>Drama u parlamentu: Poletjele šake pa se pucalo iz kalašnjikova!

Komentara 3

ST
Startrack
15:38 21.06.2014.

E golemo dami je pobrisan komentar gdje sam monatamijev kometnar proglasio najglupljim koji sam ikad citao.

OL
olovka
11:30 21.06.2014.

Nazalost novinar nam nije napisao, koliko je zivota nestalo zahvaljujuci onima koji su nosili tu odjecu ...mnogo,mnogo vise nego sto ih je spaseno

UN
unbekant
13:04 21.06.2014.

A zasto policija nosi te pancirke,od koga se plase, svog naroda……..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije