Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podignuta optužnica

Kćerkicu je ubila koktelom lijekova

Rijeka
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
29.04.2014.
u 08:30

Zrinka B. djevojčicu je stavljala pod vodu te joj je davala svoje antidepresive. Kada je pozvala Hitnu, dijete je bilo mrtvo 20-ak sati

Protiv Zrinke B. (35), majke dvogodišnje djevojčice koja je u listopadu lani umrla zbog trovanja lijekovima, tužiteljstvo je podignulo optužnicu zbog teškog ubojstva za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora.

Majka je djevojčici dva dana zaredom, 28. i 29. listopada, u vrijeme dok je s djetetom bila sama u stanu svojih roditelja kod kojih su živjele, dala veće količine raznih lijekova te ju je, tvrde tužitelji, stavljala pod vodu. Zrinka B. sama je pozvala Hitnu pomoć kad je, kako je tada rekla, pronašla dijete mrtvo u krevetiću.

Istražitelji su utvrdili da je dijete bilo mrtvo već dvadeset sati. Tragovi više vrsta kemijskih tvari pronađeni u organizmu djeteta potvrdili su da je riječ o antidepresivima koje je inače koristila majka. Od uhićenja, nakon što je nekoliko dana bila hospitalizirana na Odjelu psihijatrije, Zrinka B. je u istražnom zatvoru. U optužnici je predloženo njegovo produljenje.

>>Majka koja je kćeri davala antidepresive u istražnom zatvoru

>>Majka uhićena zbog ubojstva, djevojčici redovito davala svoje antidepresive

Komentara 3

Avatar Vuglec
Vuglec
08:49 29.04.2014.

"Zrinka B. djevojčicu je stavljala pod vodu te joj je davala svoje antidepresive. Kada je pozvala Hitnu, dijete je bilo mrtvo 20-ak sati" ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ovo me čudi jer feministkinje u Hrvatskoj tvrde da žene ne mogu biti nasilne i dada nikada ne lažu, a Pravobraniteljica za ravnopravnost žena hoće u slučajevima nasilja primjenjivati rodno senzibilan pristup prema ženama, drugim riječima prema tom pristupu uvijek je kriv netko drugi muškarac ili dijete. S obzirom da majke nisu nasilne u Hrvatskoj im se djeca povjeravaju u 90 % slučajeva bez ikakvih kriterija, osim spolnog.

DU
Deleted user
08:51 29.04.2014.

Ako su njeni roditelji znali da koristi antidepresive i oni su sukrivci jer ju u takovom stanju nisu smjeli ostaviti samu sa djetetom.

TE
teena
13:39 29.04.2014.

u psihijatriskim bolnicama ne vode dovoljno brigu o psihičkim bolesnicima i ne zanima ih što oni rade nakon izlaska iz bolnice...liječenje se svodi sve na brzinu doktorima se samo žuri ...ne surađuje se sa soc službama...nikog nije briga a psihički bolesnici nisu prihvačeni u okolini vlada stigma ....i sve tako dok se nažalost nešto ne dogodi niko ne vodi brigu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije