Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kćeri Marka Veselice pokrenule inicijativu za osnivanje zaklade koja će nositi njegovo ime

Cilj je zaklade stipendiranje studenata slabijeg imovinskog statusa te očuvanje spomena na dr. Marka Veselicu.
17. srpnja 2017. u 10:09 7 komentara 2258 prikaza
marko veselica
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U spomen na istaknutog borca za hrvatsku slobodu, ekonomista i političara dr.sc. Marka Veselicu, prošli tjedan pokrenuta je inicijativa za osnivanje Zaklade „dr.sc. Marko Veselica“.

Blaženka Divjak FONDOVI EU Prvi put osigurano 3.000 STEM stipendija

Cilj je Zaklade, koja se pokreće na inicijativu kćeri Marka Veselice; Ines Kovačević i Snježane Veselice Majhut, da se preko nje stipendiranju daroviti studenati slabijeg imovinskog stanja, kao i da se putem Zaklade očuva uspomena na dr. Marka Veselicu. 

Dr.sc. Marko Veselica, koji je preminuo u veljači ove godine, simbol je borbe za slobodnu i demokratsku Hrvatsku u razdoblju od 1965. do 1990. te je kao sudionik Hrvatskog proljeća bio prvooptuženi u sudskom procesu protiv sudionika Hrvatskog proljeća, a za Amnesty International bio je „zatvorenik savjesti planeta“. 

Sveučilište Sjever Sigurna budućnost Sveučilište Sjever u Varaždinu i Koprivnici upisuje novu generaciju studenata Carol Phillips Cotton Carol Phillips Cotton Američka profesorica spaja SAD i Hrvatsku Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu BUDUĆI KADROVI Opatija i Zabok nude pravu priču - s fakulteta na posao!

 

Zbog 39 litara ulja
Bugarin proživljava dramu u Hrvatskoj: Dobio visoku kaznu, boravi u vozilu na granici
HUO
SAMO NA VEČERNJI TV-U OD 13 SATI
Doznajte kako se možete osigurati i financijski zaštititi od privatnih i poslovnih rizika
  • Ivan Pavao III:

    Osjetno je bolestan i kvaran hrvatski puk kad je u njemu mnoštvo takvih koji nisu ni čuli za pok.dr. Marka Veselicu. Poslije višedesetljetne žrtve za taj nezahvalni puk, anđeli su ga smjestili u utrobu zemlje radi koje je silno propatio. ... prikaži još! No, ne samo što je propatio on, već je propatila i njegova supruga, gđa Božena, a također i njihove kćeke, Ines i Snježana. I dok svojem dragom surobijašu zazivan vječni pokoj, heroini Boženi želim besprijekorno zdravlje i dug život, a Ines i Snježani obilje sreće i svestrani uspjeh.

  • omer:

    I Ankica Tuđman je pokrenula inicijativu za skupljanje donacija za djecu poginulih branitelja pa je zaboravila novac sa tog raćuna dati djeci siroćićima ali nije ga zaboravila prebaciti svojim unucima na njihovu kaptol banku u Beogradu.

  • ------------------------------:

    dobardan, gukni te golube ime ?