Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uzbuna u čekaonicama
Povratak na članak

KBC Zagreb otkazuje operacije zbog naredbe o štednji!

Smanjujući liste čekanja, liječnici su probili proračune.

Komentari 68

DO
doktorica
08:14 23.10.2010.

neka operiraju \"doktori\" u Saboru ima ih ionako previše,a ništa ne rade i primaju veliku plaću.

VL
AU
autoritet
10:57 22.10.2010.

A zašto se liječnici ne mogu ponašati racionalno i odgovorno? Da pogodim - sad će pacijentima ponuditi spas - operacije kod njih privatno?

VL
SV
svizac
13:20 22.10.2010.

@alvina ...............istina, ali u gluposti je najgore. Jer \"mržnja\" pogađa samo mene, a glupost i sve oko mene!

VL
QU
qube310
13:30 22.10.2010.

Pa nisu krivi doktori nego ravnatelji, HZZO i država. Država HZZO-u smanji proračun, HZZO ne zna uštedjet na nekim stvarima pa smanji proračun ravnateljima, a ravnatelji također ne znaju uštedjet na nekim stvarima pa je najlakše ništa ne radit.

VL
GE
Gento
16:36 22.10.2010.

@IDujas - Ni za boga ukinuti ministarstvo zdravstva, kaj je tebi? Imam kredite, tko će ih plaćati !

VL
EU
eureka001
22:13 22.10.2010.

vidi vidi stoka nece americki sustav bolnica, gdje svaka vjera ima svoju bolnicu, heheheehehehehee znadu da bi morali k veterinaru jer ih niko nebi htio pustit unutra heheheeheheheheehehehe hhihihihihihihihhihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

VL
OB
-obrisani-
10:22 22.10.2010.

malo o cjenama ------------------U Specijalnu bolnicu za ortopediju i opću kirugiju “Dr. Nemec” u Matuljima, mnogi pacijenti iz zemlje i inozemstva dolaze zamijeniti zglob kuka ili koljena. Ugradnja endoproteze kuka ovisno o materijalu koji se ugrađuje kreće se od 35.950 kuna za cementnu protezu do 47.850 kuna za najskuplju protezu od specijalnog materijala. Parcijalna proteza koljena stoji 35.950 kuna, dok je cijena totalne proteze koljena 38.600 kuna, artropskopija 6200, a operacija križnog ligamenta 17.250 kuna. Korekcija stopala stoji 6500 kuna, što se uvećava za cijenu titanskih vijaka čiji broj ovisi o broju prstiju koji se operiraju. Cijene su visoke, no riječ je o vrlo skupim protezama koje se ugrađuju uz pomoć jednako tako skupih instrumenata, a sve se operacije izvode uz pomoć uređaja za autotransfuziju koji radi na principu vlastite krvi pacijenta koja se tijekom zahvata pročišćava i odmah vraća u organizam, što je značajno za brzi oporavak. Pacijenti su smješteni u apartmanima sa stalnim monitorskim praćenjem svih vitalnih funkcija i borave u njima najmanje pet dana, imaju hranu po vlastitu izboru, a cijenom su pokriveni i svi potrebni lijekovi. Porođaj za 16.500 kuna Porod u zagrebačkoj Specijalnoj bolnici Podobnik za ginekologiju i porodništvo, jedinom privatnom rodilištu u Hrvatskoj, stoji 16.500 kuna. Svaka žena ima svoju babicu koja o njoj brine cijelo vrijeme poroda, što je za svaku rodilju iznimno važno, te svoga ginekologa i sestru koja brine o djetetu. U cijenu je uključen i trodnevni boravak, s time da se nulti dan ne računa. U slučaju porođaja carskim rezom, cijena je 27.500 kuna, a ona pokriva složenu operaciju u kojoj sudjeluju dva ginekologa, anesteziologa, pedijatra, babicu, sestru za dijete, svu terapiju i petodnevni boravak, uz stalni stručni nadzor. U rodilištu Podobnik obavi se 30-ak porođaja mjesečno, iako imaju i veći kapacitet. U bolnici se osim prirodnog poroda, koji po želji može biti bezbolan uz epiduralnu anesteziju, može odabrati porod na krevetu, stolčiću, na strunjači ili u vodi. Pritom nije nužno da žene u njihovoj bolnici prethodno prate trudnoću.

VL
BR
biba riba
08:23 22.10.2010.

Ovo nije štednja, ovo je SOTONOMIJA, hospodarski sustav koji je izmislio Sotona da uništi hrvatski narod. Novi predvodnik je prof.dr. Josip Tica koji kaže da treba zatvoriti bolnicu koja najmanje uštedi, i tako će biti jer Milinović isto puše u rog s Ticom i Rohatinskim koji ne da hrvatske novce čak niti za zdravlje. Bugari su ukinuli 20 bolnica ali me za njih boli k. Neka vrknu, ali Tici ne damo Hrvatsku.

VL
KR
kreont
08:25 22.10.2010.

Vrlo zanimljivo !!?? Koja privatna firma bi uštedila tako da smanji broj klijenata ??? Znači da ove bolnice ne samo da su dužne te na taj način pokazuju da mnogo toga financijski ne štima, već sada još će manje raditi i biti još manje efektivniji. Zbog ovoga bi mnogi dr mr sc morali biti pozvani na odgovornost. Ovo ima samo u Hrvatskoj. KRIMINAL

VL
KR
kreont
08:27 22.10.2010.

Neka uopće ne primaju pacijente, pa je ušteda 100%. A ćemu ono služe bolnice ? Sve to treba isprivatizirati i prestati derati od plaća harač za zdravstveno koje na ovaj način očigledno radi samo štetu.

VL
SL
slucajniprolaznik
08:29 22.10.2010.

Baš tako,pa čemu onda bolnice??

VL
OB
-obrisani-
08:31 22.10.2010.

Za nas ( političare ) u vladi biti će uvjek spremna pokoja bolnica,,ali za sve ostale \"\"STOP \"\",preporuka je i moja dok Hr ne izađe iz krize Hebrang

VL
GE
Gento
08:32 22.10.2010.

KBC Dubrava, kako ćujem od drugih, odlična je bolnica. Ali sada imaju drugu taktiku. Specijalist napiše brdo pretraga koje se trebaju napraviti ali ne možeš u toj bolnici !? Lijepo te upute (imam pismeno) na KBC Rebro ! OK...naručiš se na Rebru a kad tamo (opet pismeno) nalaze iz krvi rade tek za 2 mjeseca a neke nalaze treba čekati (kad daš krv) 2-3 mjeseca (i to imam pismeno). Sve pismeno, da ne bi bilo kako ministar zdravstva je u pravu. A možda i je pa na taj način omogućije pripomoć - 100 € je uobićajena tarifa pa nisi na listi čekanja za DAVANJE krvi ! Polančec je živa naiva. Ovo je bolji sistem. 100 po 100 provizija ministru i nema tog USKOK-a koji će ga optužiti za savršeno razvijen sistem. Ovdje se radi samo o vađenju krvi. A da je nešto drugo? Tada ne bi bilo uobičajenih 100 € nego se dodaju nule, jedna ili dvije jer i oni imaju osjećaj krize....

VL
GA
gary1
08:35 22.10.2010.

prije 2 mjeseca je u KB Dubrava jednoj starijoj ženi trebala biti odstranjena mrena sa oka. Nakon svih pretraga koje su trajale skoro 6 mjeseci i dozvole za operativnim zahvatom dogovoren je i termin. Da bi po dolasku na operaciju ista bila odgođena zbog toga što je ta osoba pila prije opercije antibiotike, a što nije smjela ( naravno nitko ju nije na to upozorio), da bi operacija bila pomaknuta za DVA mjeseca, i eto jučer ponovo u bolnici na zakazanom terminu odbijena, jer je ovaj puta pila neke tablete za cirkulaciju koje nije smjela piti prije operacije. Žalosno je da kad vas naručuju za neki zahvat da vam nitko ne kaže što smijete, što nesmijete prije zahvata, čega se pridržavati, itd. Jednom riječju nemar i neodgovornost bolničkog osoblja. Obzirom da mi je poznato katastrofalno stanje po našim bolnicama za to izričito krivim ministarstvo, jer nije napravilo ništa da bi adekvatno nagradila poštene liječnike koji svoj rad obavljaju savjesno i u skladu sa etičkim povjerenstvom, dok ove druge koji će napraviti sve da vas dovedu u svoje privatne klinike, u kojima naravno nema čekanja ali se sve masno plaća, ili na teret HZZO-a ili iz privat džepa. Žalosno je i jadno da država dopušta takav kriminal da si pojedini liječnici, a ima ih podosta, u javnim ustanovama usmjeravaju pacijente u svoje privatne ordinacije. Kako je uopće moguće da jedan liječnik radi u državnoj ustanovi i u privatnoj. To je totalni apsurd i to treba već jedno priznati stati tome na kraj.

VL
OB
-obrisani-
08:38 22.10.2010.

odkazuju operacije zbog štednje! a možda i zbog rasta trgovinske potrošnje, kupovat ćemo lijesove

VL
DO
Dončura
08:44 22.10.2010.

Ravnatelji bolnica lažu, takva naredba je izdana a liječnici koji ne slušaju prijeti im se otkazom. Ravnatelji čuvaju svoju fotelju. Osobno mi nije jasno kako mogu otkazivati operacije kuka jer Ortopedija na Šalati to ne radi ako ima i kakvog drugog izlaza. To je moje osobno iskustvo. A ovakve zabrane još više otvaraju vrata korupciji, pritisak pacijenata je velik pa će ljudi puniti plave kuverte i davati liječnicima, a oni koji nemaju će trpjeti nesnosnu bol i trovati se tabletama protiv bolova i dobivati kojekakve druge boleštine. Bravo ministre Milinoviću.

VL
GA
gary1
08:45 22.10.2010.

kako to da ali baš uvijek u državnim bolnicama nešto ne radi, pokvario se neki uređaj, ali postoji rješenje, dođite poslije kod mene privatno, sve ćemo brzo riješiti, ali znate to ćete morati platiti, o tome nitko ništa ne piše, ne govori, svi šute kao da su ti kriminalci Bogovi

VL
VI
Vito
08:56 22.10.2010.

Živio HDZ, on zna kako tretirati bolesne Hrvate. Napokon je pokazao tko je gazda u kući. Neće valjda doktori određivati tko može, a tko ne može na operaciju. Za to mora biti odluka picogledca i njegove partije na vlasti.

VL
DO
Dončura
09:01 22.10.2010.

Zanimljivo je da što se više štedi u zdravstvu liječnici sve bolje zaradjuju. To se lijepo vidi po njihovom imovnom stanju. Liječnik koji je moju kralježnicu operirao a lista čekanja je prskočena kuvertom jer je postojao strah od paralize tako mi je barem obješnjeno, dakle dotični neurokirurg je u ovoj godini kupio dva nova automobila u vrijednosti oko pola milijuna kuna. Jedan đip zbog sigurnosti za djecu kad se ide na put, i jedan manji automobil za grad zbog lakšeg parkiranja. Eto objašnjenja zašto je kupovina obavljena, a od kuda novac e to bi neke druge službe trebale postaviti pitanje.

VL
Avatar Ledeni
Ledeni
08:57 22.10.2010.

Vito ti si običan kreten

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.