Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLJEDICE

KBC Split od ovog tjedna ima jednu novu ambulantu, zamjenik ravnatelja otkrio o čemu je riječ

KBC Split
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
1/2
15.02.2021.
u 16:33

Odlučili smo kroz jednu ambulantu kanalizirati sve te pacijente, da pohvatamo sve te nuspojave covida i da vodimo neku statistiku nuspojava na raznim organskim sustavima, kazao je dr. Krešimir Dolić

Klinička bolnica Split dobila je novu ambulantu. U nju će dolaziti svi oni pacijenti koji su preboljeli COVID-19, bez obzira na to jesu li ga preboljeli u bolnici ili u vlastitom domu. 

- Uočavamo, iskustveno, da se pacijenti javljaju nakon preboljenog COVID-19 , bilo da su ležali u bolnici ili doma preležali, sa nekim netipičnim simptomima. Odlučili smo kroz jednu ambulantu kanalizirati sve te pacijente, da pohvatamo sve te nuspojave i da vodimo neku statistiku nuspojava na raznim organskim sustavima  - kazao je dr. Krešimir Dolić, zamjenik ravnatelja KBC-a Split za portal Dalmaciju danas. 

Nova ambulanta ovog tjedna počet će s radom. 

- Ljudi nisu prije imali takve tegobe, sad su, nakon preboljenog COVID-19, recimo dobili šećer, tlak, konjuktivitis,… i pokušavamo to pratiti. Dakle, to je ambulanta za postcovid pacijente, sa željom da evidentiramo upravo te kasne nuspojave COVID-19 - ispričao je dr. Dolić. 

VIDEO: Uzavrelo na presici Stožera. Alemka Markotić: "Barem jedno od vas tu se cijepilo preko reda"

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije