Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOŠ JE KRITIČNO

KBC Split o stanju mladića (23): 'Činimo sve što je u našoj moći da ograničimo štetu koja je nastala'

KBC Split
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/9
07.04.2024.
u 11:03

"U noći s petka na subotu zaprimili smo 23-godišnjeg pacijenta s teškim ozljedama glave i mozga", kazao je dr. Josip Krnić, pročelnik Objedinjenog hitnog bolničkog prijema KBC-a Split

Načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić podnio je neopozivu ostavku s obzirom na to da je jedan od njegovih sinova sudjelovao u ozljeđivanju mladića u noći s petka na subotu. Marendić je istaknuo kako je mladić teško ozlijeđen u sukobu između više osoba. 

Policijska uprava splitsko-dalmatinska jučer je, naime, izvijestila kako je oko 3.30 sati zaprimljena dojava da u ulici Put Supavla u Splitu ispred kluba leži muškarac koji je najvjerojatnije ozlijeđen. Prevezen je na pružanje liječničke pomoći, zadržan je u bolnici i utvrđeno je da je zadobio teške tjelesne ozljede. Dr. Josip Krnić, pročelnik Objedinjenog hitnog bolničkog prijema KBC-a Split, otkrio je najnovije informacije o stanju ozlijeđenog mladića. 

"U noći s petka na subotu zaprimili smo 23-godišnjeg pacijenta s teškim ozljedama glave i mozga. Odmah po prispijeću, pacijent je bio bez svijesti te smo išli hitno u neurokiruršku dvoranu", naveo je uvodno te dodao kako je mladić još uvijek u životnoj opasnosti. 

VEZANI ČLANCI:

"Nastavljeno je intenzivno liječenje, pacijent je još uvijek u životnoj opasnosti. Kritično stanje. Pokušavamo što bolje kontrolirati ozljedu koja je nastala. Radi se o edemu mozga, znači naticanju. Činimo sve u našoj moći da najprije ograničimo štetu koja je nastala, potom ćemo krenuti u drugu fazu kada ćemo moći procijeniti koliko je to kliničke posljedice ostavilo", dodao je te naglasio kako je to vodeća ozljeda koja ih najviše brine. 

Ozljede glave, kako je pojasnio, individualne su te svaka od njih nosi svoju problematiku. "U ovoj fazi nije moguće davati prognoze", zaključio je dr. Krnić. 

Podsjetimo, Slobodan Marendić pojasnio je danas razloge svoje ostavke, obitelji ozlijeđenog mladića izrazio žaljenje zbog ovakvog događaja i poručio kako se nada što skorijem ozdravljenju njihova sina. "S obzirom na to da je u ozljeđivanju mladića sudjelovao i jedan od mojih sinova, provođenje kriminalističkog istraživanja preuzeli su policijski službenici druge policijske uprave kako bi sve bilo istraženo maksimalno profesionalno, poštujući načelo institucionalne neovisnosti", naveo Marendić te ustvrdio: 

"Iako ne postoji nikakav propust u smislu rukovođenja policijskom upravom niti sam se osobno ogriješio o zakon, smatram da je privatna situacija u kojoj sam se našao kao otac, nespojiva s mojom profesionalnom ulogom načelnika policijske uprave. Vjerujem da je jedino ispravno da se trajno izuzmem od obavljanja rukovodećih funkcija unutar MUP -a. Pored svih napora za očuvanje sigurnosti, pored programa prevencije koje organiziramo i provodimo nemam moralno pravo ostati na čelu ove policijske uprave".

GALERIJA Kaos na Poljudu: Huligani upali na teren pa bacali sjedalice i sukobili se s policijom

KBC Split
1/18

Komentara 1

BF
bf23
13:01 07.04.2024.

Ma lako je za njega,ostat će invalid,ako preživi i to je to... Brinem za mladunče iz društveno prihvatljive obitelji,kako je on? Kaje li se jako,upisuje li faks u Švicarskoj,zna li se išta?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije