Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prihvaćena ostavka

MUP se oglasio o načelniku splitske policije koji je podnio neopozivu ostavku

Split: Konferencija za medije o uhićenju Ivana Božića
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/8
07.04.2024.
u 09:22

"Poslove načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske do daljnjega će obavljati sadašnji zamjenik načelnika policijske uprave, Marko Srdarević", istaknuo je MUP

Načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić podnio je neopozivu ostavku s obzirom na to da je jedan od njegovih sinova sudjelovao u ozljeđivanju mladića u noći s petka na subotu. Naime, Marendić je istaknuo kako smatra da je njegova privatna situacija, u kojoj se našao kao otac, nespojiva s njegovom profesionalnom ulogom načelnika policijske uprave. Ubrzo nakon što je PU splitsko-dalmatinska objavila Marendićevo priopćenje, Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) izvijestilo je kako je njegova ostavka prihvaćena.  

"Načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić jutros je podnio ostavku, odnosno zatražio razrješenje s radnog mjesta načelnika policijske uprave na koje je imenovan s 2. svibnjem 2022. godine. Uvažavajući motive za takav postupak načelnika PU splitsko-dalmatinske, glavni ravnatelj policije Nikola Milina predložio je potpredsjedniku Vlade i ministru unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinoviću prihvaćanje ostavke, što je i učinjeno. Poslove načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske do daljnjega će obavljati sadašnji zamjenik načelnika policijske uprave, Marko Srdarević", istaknuo je MUP. 

O sukobu je, kako je Marendić naveo, policija izvijestila javnost. Policijska uprava splitsko-dalmatinska jučer je, naime, izvijestila kako je oko 3.30 sati zaprimljena dojava da u ulici Put Supavla u Splitu ispred kluba leži muškarac koji je najvjerojatnije ozlijeđen. Prevezen je na pružanje liječničke pomoći, zadržan je u bolnici i utvrđeno je da je zadobio teške tjelesne ozlijede

VEZANI ČLANCI:

"Na mjestu događaja obavljen je očevid, o događaju je obaviješteno državno odvjetništvo te je u tijeku kriminalističko istraživanje", navela je policija 6. travnja. 

Slobodan Marendić danas je napomenuo: "S obzirom na to da je u ozljeđivanju mladića sudjelovao i jedan od mojih sinova, provođenje kriminalističkog istraživanja preuzeli su policijski službenici druge policijske uprave kako bi sve bilo istraženo maksimalno profesionalno, poštujući načelo institucionalne neovisnosti". 

"Iako ne postoji nikakav propust u smislu rukovođenja policijskom upravom niti sam se osobno ogriješio o zakon, smatram da je privatna situacija u kojoj sam se našao kao otac, nespojiva s mojom profesionalnom ulogom načelnika policijske uprave. Vjerujem da je jedino ispravno da se trajno izuzmem od obavljanja rukovodećih funkcija unutar MUP-a. Pored svih napora za očuvanje sigurnosti, pored programa prevencije koje organiziramo i provodimo nemam moralno pravo ostati na čelu ove policijske uprave", dodao je. Također, obitelji ozlijeđenog mladića izrazio je žaljenje zbog ovakvog događaja i poručio kako se nada što skorijem ozdravljenju njihova sina. 

GALERIJA Kaos na Poljudu: Huligani upali na teren pa bacali sjedalice i sukobili se s policijom

Split: Konferencija za medije o uhićenju Ivana Božića
1/18

Komentara 1

Avatar Ričard
Ričard
11:55 07.04.2024.

Respekt, bez kalkulacija dao ostavku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije