Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vrisak i panika u splitskom KBC-u: Pojavila se dva 'nepozvana gosta'

''Tu su neugodnost odmah riješile nadležne službe, ali kako su ušli u bolničke prostore, to doista nitko ne zna'', rekao je prof. dr. Ivo Jurić.
07. prosinca 2017. u 14:43 4 komentara 3591 prikaza
Blavor
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL (Ilustracija)
Pogledajte galeriju 1/2

Djelatnici Kliničkog bolničkog centra na splitskim Firulama doživjeli su neugodno iznenađenje kada su u bolničkim prostorijama ugledali dva blavora – neotrovna zmijolika guštera

gušter Tu je njihov dom Gušterice zaustavile najveći željeznički projekt u Njemačkoj

Gušteri su se pojavili tijekom izmjene prozora; jedan je ''posjetio'' Jedinicu za anesteziologiju i intenzivno liječenje, a drugi Odjel fizikalne terapije, piše Slobodna Dalmacija. Na oba guštera naletjelo je bolničko osoblje koje je uz vrisak nadležnima prijavilo neočekivanog gosta. 

– Tu su neugodnost odmah riješile nadležne službe, ali kako su gušteri ušli u bolničke prostore, to doista nitko ne zna – potvrdio je za Slobodnu prof. dr. Ivo Jurić, ravnatelj najveće dalmatinske zdravstvene institucije.

Uz guštere, bolničke objekte redovito posjećuju miševi i štakori zbog čega se redovito obavljaju deratizacijski radovi. Osim sa životinjama, KBC ima problema i s neugodnim mirisom koji se širio iz podrumskih zona na Firulama, čiji je uzrok bila puknuta cijev. 

– Problem je riješen promptno, odmah čim su naši djelatnici utvrdili mjesto kvara na cjevovodu – zaključio je prof. dr. Ivo Jurić.

Ravnatelj Ivo Jurić NAKON REVIZIJE Policija istražuje nestanak medicinskih aparata iz KBC Split, ukupna šteta 800.000 kn Bila noć Bila noć Hajduka Prikupljeno 60.000 kuna za Neurokirurgiju KBC Split: Janičina rukavica postigla najvišu cijenu KBC Split STIŽE INSPEKCIJA Ravnatelj KBC Split: Boschi će povući otkaz i nastaviti raditi sa pacijentima
ZDRAVI ZUBI
Bolesti desni mogu izazvati čak i infarkt!

A1 izdvaja za Vas

  • vidum:

    Dva blavora, a u paketu nekoliko meni nepoznatih zmija!?

  • ZDS:

    Ja medju njima prepoznah samo Keruma.

  • nogogaz:

    A di su ostala dva? Pa bila njih cetvorica...