Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BURNE REAKCIJE
Povratak na članak

Opomenuta autorica spornog priloga o G. Michaelu. HRT: Spolna orijentacija neprimjereno spomenuta

'U kasnijim je informativnim emisijama emitiran novi prilog u kojemu je naglasak bio na neospornim glazbenim postignućima i velikome doprinosu'

Komentari 83

HU
huhuhuhuh
15:12 27.12.2016.

CNN i BBC, objavili praktički istovjetne priloge o George Michaelu u kojima su, uz glazbeni opus, istaknuli i njegove probleme s alkoholom, drogom, uhićenjem zbog 'vulgarnosti' i seksualnosti.

VL
CA
campa
15:14 27.12.2016.

Što je rečeno a nije istina.Sam pjevać je priznao da je peder i čemu sad čuđenje i koga se je tu uvrijedilo?Pitam se kako se je trebala izreći ta činjenica ili je sloboda govora selektivna.

VL
PI
pipnicar
15:01 27.12.2016.

Koje licemjerje. Ako su prideovci ponosni na svoju seksualnu orijentaciju zasto im smeta ako se ona spominje? Drogiranje i alkoholizam nije bolest. Ili ipak jest?

VL
DU
Deleted user
15:03 27.12.2016.

politika kontroliranih medija u hrvatskoj ... možeš reći sve samo ne istinu..

VL
JZ
Jedan_Zagrepčanec
15:51 27.12.2016.

Nigdje me nikad ne blokiraju kad nešto komentiram osim ovdje. Ovaj portal je vrhunac dezinformiranja i kopija je "Ministarstva istine" iz 1984. Pa sad očekujem barem blokadu po nejasnoj točki pet u koju se može podvesti i bilo kakvo običnoo komentiranje nečijeg komentara za koji su sami predvidjeli opciju, a mislim da će me blokirati zbog govora mržnje kao što mi se često događalo iako se nikad govorom mržnje ne služim... Dakle: nemam apsolutno ništa protiv homoseksualaca i to do tolike mjere da nemam problema i da mi bude prijatelj osoba takve orijentacije iako to ne smatram normalnim ponašanjem, no svatko ima pravo živjeti kako želi dok druge na to ne prisiljava, no dosta mi je već tih boraca za društvenu pravdu (SJW) koji izmišljaju kojekakve gluposti samo da bi nasrnuli na nekoga... I vrlo su agresivni... Novinarka nikoga nije uvrijedila jer reći za homoseksualca da je homoseksualac nije uvreda, reći za bilo kakvog ovisnika (o cigaretama, alkoholu ili bilo kakvoj drugoj drogi) da je ovisnik nije uvreda... Ako se na to vrijeđaju neka više ne organiziraju "parade ponosa" jer tamo ističu da su homoseksualci, a to smatraju uvredljivim. Novinarka je samo prenijela podatke iz dokumentarca o njegovom životu i ništa više ni manje, a one koji su je kaznuli treba na vrhu cipele baciti na ulicu pa neka traže novi posao... Nevladine organizacije moraju konačno postati nevladine i ne smije ih više plaćati Vlada jer su time u sukobu interesa pa vlada na neke od njih može utjecati ako ih plaća. Dakle trebaju se prestati plaćati iz proračuna. Mora se donijeti novi, poseban zakon, o financiranju vjerskih zajednica, nevladinih organizacija i dobrotvornih organizacija prema kome bi se jedan dio prihoda svakog tko plaća porez u Republici Hrvatskoj proglasio porezom za tu svrhu i odredio bi se postotak koliko to iznosi. Dakle, svatko bez tog novca mora ostati, a jedino ima pravo odrediti tko će taj novac dobiti: vjerska organizacija kojoj pripada, neka nevladina organizacija ili neka dobrotvorna organizacija ili neka ustanova koja se skrbi o osobama kojima je neka vrsta skrbi potrebna. Ubrzo bismo se riješili takvih koji u svojim sinekurama izmišljaju "projekte" i za njih dobivaju velike svote novca koji bi se mogao puno korisnije upotrijebiti... Lako je lupetati kad te plaćaju iz proračuna. Zasučite vi rukave i zaradite novce ili nađite sponzore pa da vidimo koliko ste sposobni, a ne da izmišljate probleme kako biste se na njih žestoko okomili.

VL
ZE
Zelen
15:24 27.12.2016.

A, što je možda trebala lagati, kao i 80% novinara na HTV-u. Sram Vas bilo, SRAMITE SE !!!!

VL
S9
slavonac.90
15:08 27.12.2016.

Ne govoriti istinu! To je zabranjeno! Istina uvijek nekoga boli i vrijeđa! Treba lagati ili sakrivati istinu. Ljevičarski i bolesno liberalno se izražavati. To znači biti moderan i napredan, živjeti u lažima i baš kao komunizam, umrijeti od laži!

VL
BU
Bulaba
15:01 27.12.2016.

A što ćemo sa slobodom govora? Ih, vidi mene, postavljam to pitanje na najcenzuriranijem portalu zapadno od Pyongyanga. Ali ovo fakat ne kužim, George M. je umro mlad jer je bio plodni autor, ili zato što se upuštao u neadekvatne odnose?

VL
FE
FedaFeda
15:16 27.12.2016.

Ma naravno, sankcije idu odmah cim kazes da je deklarirani homoseksualac homoseksualac,a nije nikakav problem kad se stvarno vrijeđaju oni koji nemaju nista s pomenutim pojmom kao npr svecenici ili bilo tko konzervativan. Naravno valja spomenuti i gay parade kojimaa se na na sve moguce nacine iznosi zivotni izbor i slavi i tada je sve uredu ali reci to na javnoj televiziji veliki je problem.

VL
MA
MarioG
15:39 27.12.2016.

Toliko o liberalima i slobodi govora.

VL
TR
TrvtkoKomadina01
15:32 27.12.2016.

gluposti. u usporedbi sa ostalim medijima prilozi su bili sasvim OK. Za razliku od raznih političkih priloga koje za HRT pripremaju razne munižabe, ugojene i slični partijski uhljebi, to je sramota i strahota.

VL
Avatar Inati_se_slavonijo
Inati_se_slavonijo
16:07 27.12.2016.

HRT je postao leglo bruke... Novinarka koja je dobila opomenu, ni kriva ni dužna, bi trebala podnjeti prijavu protiv poslodavca zbog oduzimanja slobode govora i izjašnjavanja. Bolest zavladala Hrvatskom.

VL
DH
dalibor.hren
16:08 27.12.2016.

Palac gore za Sanju!

VL
Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
16:44 27.12.2016.

Pokušaj da sakriju istinu pokazatelj je da se "prajdovci" ipak srame, a ne da se navodno "ponose". Svjesni su što je ispravno, a što pogrešno pa iz svega možemo isčitati i nešto pozitivno. Savjest je još uvijek tu. George Michael je ostavio veliki trag u glezbenoj industriji i njegov umjetnički put nećemo skrivati, ali jednako tako nećemo ni životni. Nesretna televizija koja prisilno harači pretplatu opet se obrukala.

VL
KA
Karapetrov
16:07 27.12.2016.

Kakve budalaštine primitivaca. Ako je čovjek homoseksualac i to nije skrivao, zašto bi to radio novinar HTV-a??? Nisam gledatelj HTV-a ali treba biti objektivan. Vrlo profesionalan pristup događaju.

VL
Avatar George Bailey
George Bailey
16:06 27.12.2016.

Na što je spao HRT, tužno.

VL
DU
Deleted user
16:20 27.12.2016.

Potpora i pohvale autorici priloga Sanji Šegedin Miriovsky. "Politička korektnost" je drugo ime cenzure. Zatim slijede sankcije pa autocenzura. Prestrašno. Prije su nas gazili komunisti a danas nekakvi LGBT i slični. Ali, nema njih tako puno. Još malo se drže na šefovskim pozicijama.

VL
GR
graci
16:51 27.12.2016.

Opet nam ljevičari,topli i ostali dokazuju da se u ovoj zemlji istina ne smije izgovoriti.Zašto se onda pokazuju na svojim paradama.Trebalo bi dati opomenu onome tko je dao opomenu novinarki koja je radila prilog.

VL
GR
grgaman
17:28 27.12.2016.

Zavrsio u pritvoru zbog sexa u javnom wc i to Australska televizija stalno ponavlja izmedju ostalog. Komu smeta istina

VL
DU
Deleted user
16:34 27.12.2016.

Evo mene, da vidimo je li se cenzor udobrovoljio ... cenzor me banirao odmah od kad je objavljen članak, nije bilo ni vremena da netko živ to pročita i već sam na dva dana baniran, a kaznio on mene zato jer sam spomenuo da je taj homoseksualac i inače vodio neurednan, nepromišlje-nesmotran i kaotičan život, da je imao sreću da je i tako dugo poživo. Odpjevao je svoje, vele, ne od AIDSa nego od heroina -to još pitoreknije i ljepše!

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.