Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRIŽEVCI

Kažnjen sa 753 kune jer je ljudima u redu za cijepljenje vikao da će umrijeti i da je korona laž

2020. U Hrvatskoj počelo cijepljenje protiv koronavirusa
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
29.12.2022.
u 12:41

Sud ponašanje osuđenika ne smatra samo posebno drskim i nepristojnim već i ponašanjem suprotnom zdravom razumu

Damir K. iz Križevaca osuđen je jer je u Potočkoj ulici u tom gradu narušavao javni red i mir na naročito drzak način. Ispred sportske dvorane u kojoj se održavalo cijepljenje protiv COVID-19 vrijeđao je, omalovažavao i uznemiravao građane koji su čekali u redu za cijepljenje. Vikao je: "Korona je laž, cjepivo je laž, svi ćete umrijeti za tri godine, mlade cure ne budu nikad rodile, djeca će umirati!" Općinski sud u Bjelovaru kaznio ga je sa 753,45 kuna kazne.

Svjedokinja je ispričala da su suprug i ona došli po drugu dozu cjepiva jer oboje pripadaju rizičnoj skupini, a nedugo prije toga upravo od te bolesti preminuo joj je otac, a cijela najuža obitelj bila je oboljela I hospitalizirana, uz višemjesečno liječenje. Zbog svega toga posebno ju je, kazala je, uznemirilo i povrijedilo ponašanje muškarca koji je ispred dvorane s tabletom neovlašteno snimao
ljude koji su čekali u redu za cijepljenje. Odmah je, svjedočila je, shvatila da se radi o tzv. antivakseru koji ih je sve vrijeđao i omalovažavao govoreći im da su pokusni kunići, da će biti čipirani, da će svi umrijeti jer je cjepivo laž. Sjeća se također da je i prijetio jednom mladiću koji mu je rekao da ih ostavi na miru. Njezin suprug, koji boluje od PTSP-a, nazvao je policiju.

I nakon dolaska policije Damir K. nastavio je snimati, a kasnije je čula od sina da je snimku objavio na Facebooku, što također smatra potpuno neprimjerenim. Sud ponašanje osuđenika ne smatra samo posebno drskim i nepristojnim već i ponašanjem suprotnom zdravom razumu.

VIDEO Prosvjed u Petrinji dvije godine od potresa zbog spore obnove od države

 

Komentara 7

Avatar Zbregov
Zbregov
13:32 29.12.2022.

Što društvo više upada u laž, to ljudi više mrze one koji govore istinu.

Avatar vila velebita
vila velebita
13:41 29.12.2022.

Je li kazna mjerljiva s presudom ekipi koja je munula milijune i dobila rad za opće dobro??? Uvjetne kazne!?!?! Jučer zar ne?!?!

BH
Bunjevac=Hrvat
14:03 29.12.2022.

Trebao se izraziti preciznije:nije korona laz,korona je istina,nego u koroni ima lazi.Nek cuva presudu koju je dobio kao i potvrdu o placenoj kazni jer bi u buducnosti mogla biti jako profitabilna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije