Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOPRIVNICA

Kažnjen s 375 kuna jer je napisao 'Jake snage MUP-a idioti'

Policija
Foto: Petar Glebov/PIXSELL/Ilustracija
30.11.2018.
u 08:22

Objavljujući komentar izrazio je svoj stav prema MUP-u i tako javno ponizio i vrijeđao državno tijelo, odnosno službene osobe na koje se odnosio video zapis - navodi se u javno objavljenoj presudi.

'Jake snage MUP-a idioti'. Zbog te je rečenice objavljene na Facebooku Prekršajni sud u Koprivnici kaznio 54-godišnjeg Mladena M. iz Koprivničko-križevačke županije s 375 kuna.

Optužni prijedlog podigla je Policijska postaja Split (?), a prijavljen je za narušavanje javnog reda i mira vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika na profilu dostupnom javnosti. Osuđeni se nije pojavio na suđenju jer je u inozemstvu, a u pisanoj izjavio branio se da se ne osjeća krivim jer svaki prekršaj mora imati vrijeme i mjesto počinjenja, te kontekst. Smatra da eventualno uvredljivi komentar postupanja može biti samo kazneno djelo uvrede koje se goni po ovlaštenom tužitelju, a to nije MUP. Poručio je da je uvreda vrijednosni sud o nekom, a "jake snage MUP-a", po njemu, nisu uvreda.

Riječ "idioti" može biti uvreda, smatra on, u određenom kontekstvu kojom se vrijeđa inteligencija uvrijeđene osobe. Komentar je objavljen 8. siječnja 2017. na Facebook stranici Zagrebačke panorame, ispod vijesti o tome da je neki vozač projurio kroz crveno i umalo pregazio policajca. Sud je objavljeni komentar ocijenio kao vrijeđanje i omalovažavanje policijskih službenika i obavljanja službene dužnosti.

- Objavljujući komentar izrazio je svoj stav prema MUP-u i tako javno ponizio i vrijeđao državno tijelo, odnosno službene osobe na koje se odnosio video zapis - navodi se u javno objavljenoj presudi.

Ključne riječi

Komentara 35

MI
miran
08:51 30.11.2018.

Najcrnje je u ovom slucaju sto su se doticni prepoznali! Znaci, oni su uvrijedili sami sebe.

Avatar Peterančan
Peterančan
08:52 30.11.2018.

Za to je ovo "naše" sudstvo jako brzo. Al raznim sanaderima, horvatinčićima, sakupljačima lovačkih trofeja i umjetnina, todorićima i ostalima "poštenjacima" suđenje bude trajalo pedesetak godina.

DU
Deleted user
08:29 30.11.2018.

Jos jedan dokaz da se danas naplacuju kazne samo kada se govori istina. Ona je zabranjena i nepozeljna. Bolje bi bilo da te snage pocnu djelotvorno djelovati pri zastiti granica od stoke koja sece zemljom kao po korzu a ne da maltretira gradane kojekakvim kaznama I glupostima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije