Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Komunalni redari u Dubrovniku

Kažnjavaju nedolično odjevene: Kazna 1000 kuna za šetanje po Stradunu u kupaćem kostimu

Turisti uživaju u raznim aktivnostima tijekom sunčanog dana u Dubrovniku
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/3
21.07.2022.
u 15:23

Iz Grada Dubrovnika poručuju kako nastavljaju s kontinuiranim nadzorom

Komunalni redari Grada Dubrovnika u četvrtak su s djelatnicima policijske uprave obišli povijesnu jezgru Dubrovnika. Nadzirali su poštivanje članka 95. Odluke o komunalnom redu na području Grada Dubrovnika kojim se u povijesnoj jezgri između ostalog zabranjuje hodanje u kupaćem kostimu, bez odjeće ili dijela odjeće.

Tom prilikom su zatekli dva prekršitelja koji su bili nedolično odjeveni te su im naplaćene novčane kazne u iznosu od 1.000 kuna. Iz Grada Dubrovnika poručuju kako nastavljaju s kontinuiranim nadzorom.

U okviru projekta Poštujmo Grad, gradska uprava postavila je informativne strate na svim ulazima u povijesnu jezgru koje sadržavaju piktograme i višejezična upozorenja o nedoličnom ponašanju. S ciljem prevencije, u suradnji s Turističkom zajednicom izrađeni su letci kojima će se posjetitelje dodatno informirati o pravilima kako bi izbjegli novčane kazne.

VIDEO Stanovnici Neuma ogorčeni: 'Turisti na plaži koriste šampone, to je katastrofa! Ubijaju nam more'

Komentara 4

DU
Deleted user
15:58 21.07.2022.

Naplatili dvije kazne? Pa svakog dana mogu naplatiti,ali bez pretjerivanja, 100 kazni. I malo sam rekao. Mogu. ali ne žele.

M3
Miške 3
15:33 21.07.2022.

Najbolje da se lijepe turistkinje u Dubrovniku zamotaju u burku ili hiđab

HR
hrxxx111
21:21 21.07.2022.

Nadam se da ce se prica prosiriti svjetskim medijima i da ce ih turisti zaobilaziti u sirokom luku. Nek materi naplacuju kazne

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije