Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Kaznena prijava protiv voditelja ronilačkog centra zbog smrti Talijana

ronjenje
Franjo Žeravica
01.10.2009.
u 13:18

Protiv Siniše Nadija podnesena je kaznena prijava zbog prouzročenja smrti iz nehaja, jer nije poduzeo sve mjere sigurnosti u zaronu Mattea Rovellija.

ROVINJ - Protiv Siniše Nadija (47), voditelja ronilačkog centra Nadi Scuba iz Rovinja, podnesena je kaznena prijava zbog prouzročenja smrti iz nehaja, izvijestila je policija ne navodeći puni identitet osumnjičenoga. Sumnja se da kao odgovorna osoba prije zarona skupine talijanskih ronilaca nije poduzeo sve sigurnosne mjere, što je prouzročilo smrt talijanskog ronioca Mattea Rovellija (24).

Skupina od 15 ronilaca 24. kolovoza zaronila je iznad olupine parobroda Barona Gautscha, potonulog na 37 metara i dublje. Policija navodi kako voditelj nije cijelo vrijeme bio sa skupinom, što je bio dužan učiniti od zarona do izrona, pa je tek naknadno primijećeno kako mladi Talijan nije izronio kad i ostali.

Nakon dvije potrage članova ronilačkog centra tijelo mu je pronađeno na dnu, pedesetak metara dalje od olupine.

S Nadijem smo razgovarali telefonom.
- Ostao sam na brodu i nadgledao zaron, u kojem su uz talijanske ronioce bila i dva instruktora. Mladić i njegov kolega već prije su odlučili da se neće držati za uže kojim je olupina povezana s plutačom. Odgovarali smo ih, izvijestili smo ih da su uvjeti dosta teški jer je oko dna smanjena vidljivost, no ne možemo nikoga prisiliti - rekao nam je.

Kasnije je, kaže, iz razgovora s Rovellijevim ocem doznao kako je to i inače bio Matteov stil ronjenja.
- Mladić je bio u izvrsnoj kondiciji. Već je imao dosta iskustva, imao je tri ronilačke zvjezdice po standardu CMAS-a. Molio sam ga da barem roni s instruktorom, no odbio je - rekao je Nadi.

Ključne riječi

Komentara 1

HR
hrvoje76
20:03 01.10.2009.

ma gdje to pise da voditelj mora biti pod morem s roniocima??? ajd vrli policajci lijepo napisite pa da i mi znamo koji to zakon skriva takve detalje?!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije