Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od 1. studenoga
Povratak na članak

Kazne i do 5.000 eura! Pripazite na ovo pravilo ako ćete voziti kroz Austriju

Zimska oprema obvezna je do 1. travnja slijedeće godine.

Komentari 23

CO
Cosinus
06:48 01.11.2021.

Zimske gume vozim 365 dana u godini i nikakvih problema nemam. Kada se potroše kupim nove.. Više nikada neću kupiti ljetne gume. Ona priča da zimske gume nisu dobre ljeti je bajka.

VL
AA
aabbcc
12:10 01.11.2021.

Austrijanci kao vode brigu o ljudima, sigurnosti na cestama a ne dozvole zimi gume exerice da im se ne bi ceste potrosile.

VL
LI
lietuva
11:19 01.11.2021.

Pripazite na ovo pravilo ako BUDETE VOZILI kroz Austriju

VL
TO
Toby
10:51 01.11.2021.

Imam gumu u kosi,mora li biti i ona zimska?

VL
Avatar acivij
acivij
21:01 31.10.2021.

Zimske gume su u Austriji propisane od 1. 11., ALI ako na prometnici nema snijega i leda nitko vas neće i ne može kazniti ako ih nemate! Ako nema snijega i leda, smiju se koristiti i ljetne gume! Kvaka je: ako vozite s ljetnim gumama i dogodi vam s prometna nezgoda, a na cesti je led ili snijeg, automatski ste djelomično krivi za prometnu nesreću - čak ako vas netko odostraga udari. Ako nema snijega ili leda nebitno je koje gume koristite - kriv je onaj koji je kriv. ........................................................... Naravno da nije pametno na niskim temperaturama koristiti ljetne gume, a kada će zapadati snijeg se u Austriji nikada ne zna. .................................................................................................................................................................................................................................................................................... Onima, koji su prije 1.11. otišli u Austriju s ljetnim gumama, nitko neće "glavu otkinuti", a ni kazniti ih ako se kući vraćaju na ljetnim gumama. Oni koji sada kreću u Austriju bi ih trebali imati, bez obzira što još nema snijega. Tijekom noći već bude ispod nule, pogotovo na Wechselu i Semmeringu.

VL
IC
icro
19:48 31.10.2021.

Mislio sam da je tipična v. navlakuša ali je dobro znati

VL
HO
homophob
20:05 31.10.2021.

Zivio san 20 godina u izrazito snjeznom djelu sjeverne Amerike i NIKADA nisam imao druge gume nego one za sva godisnja doba. Takoder nikada radi toga nisam imao poteskoca u voznji u snjeznim uvjetima a poznat sam da nisam vozio "penzionerski". Vazno je NE vrtiti volan ako auto krene kamo ne zelite nego nogu sa akceleratora i NE dirati pedalu kocnice. To ce stabilizirati auto a potom NJEZNO vrlo laganu (svega nekoliko stupnjeva - manje od 10) usmjeriti upravljac u zeljenom smjeru i cim dobijete malo pozeljnog smjera volan ponovno u sredinu. Tada ste vec u punoj kontroli i nastaviti hladnokrvno dalje ali ne "padati u nesvjest" i previse usporiti jer cete biti prespori za ostali promet i netko vas moze nabiti.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.