Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj dajla

Katolički intelektualci: Da je RH htjela, vratila bi nekretnine

\'30.07.2011-Dajla -Kompleks koji je nakada pripadao crkvi  Photo: Dusko Marusic/PIXSELL\'
\'Dusko Marusic/PIXSELL\'
13.08.2011.
u 12:34

Nekretnine su bile davno isplaćene i konačno obeštećene kroz Osimske sporazume koje je do kraja ispunila Republika Hrvatska - stoji u priopćenju

Skupina hrvatskih katoličkih intelektualaca uputila je danas priopćenje vezano uz slučaj Dajla.

- Benediktinska zajednica iz Pragliae izgubila je sve sudske procese kojima je nastojala spomenute nekretnine uknjižiti na trgovačko društvo, Abbazia d.o.o., za tu svrhu osnovano u Hrvatskoj. Nekretnine su bile davno isplaćene i konačno obeštećene kroz Osimske sporazume koje je do kraja ispunila Republika Hrvatska - stoji u priopćenju.

- Da je Republika Hrvatska htjela, bila bi vratila te nekretnine benediktincima. Ona ih je vratila lokalnoj biskupiji, i to u svojoj cjelini. To je pretpostavka koja se sada ne može tumačiti kako se kome prohtije, ako se nađe samo formalno legitimističko uporište, nego da se u skladu sa željom grofa Grisonija, i dobrom vjerom hrvatske države, to iskoristi na dobro katoličkih vjernika u Istri - smatraju.

Cijelo priopćenje pročitajte ovdje.

Komentara 94

OB
-obrisani-
16:41 13.08.2011.

I očito da naša Crkva nije naša,nego vlasništvo organizacije u kojoj glavnu riječ vode talijanski mafijaši u haljama.

SJ
svakog jutra oko podne u 18:00
12:45 13.08.2011.

. Osimskim sporazumima riješeno sve sa Talijanima Priča se ovdje završava

PR
promatrac1965
14:10 13.08.2011.

Draga Immortella, Jesi li svjesna da sve sto pises, pises ustvari sv. Stolici, a ne Republici Hrvatskoj i hrvatskoj javnosti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije