Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I JA SAM BIO EMBRIJ

Katolici zovu na 'bombardiranje' premijera mailovima

i ja sam bio embrij
Vigilare
24.01.2012.
u 22:38

Potaknuti obračunom biskupa s ministrom zdravlja, katolici traže od premijera da sasluša i njihove stavove i kažu da nisu spamovi, nego građani, kako im se rugao Milanović

Potaknuti obračunom biskupa HBK s ministrom zdravlja Rajkom Ostojićem, katoličke udruge odlučile su krenuti u ofanzivu protiv umjetne oplodnje i pozivaju vjernike da svojim e-mailovima zatrpaju premijera Zorana Milanovića. Tako su u utorak uvečer objavili poziv "Nisam SPAM nego sam građanin koji je bio embrij!", kojim se aludira na izjavu premijera Milanovića da su ga zatrpali SPAM-ovi protiv umjetne oplodnje.

- Pozivamo građane da se priključe građanskoj inicijativi, gdje tražimo odgovornost političara, naročito ministra, za javne izjave. U središtu akcije je dostojanstvo ljudske osobe od začeća, jer branimo prve faze novog čovjeka kao embrija i tražimo da se društvo zalaže za zaštitu tog najranijeg doba. Od ministra tražimo ispriku za neznanstvene i nestručne izjave prema tome kada počinje život te za diskriminirajuće podjele građana. Mislim da bih se svi suglasili da s obzirom na stručne, znanstvene, etičke i moralne kompleknosti ne bi bilo mudro ići u žurno donošenje promjena Zakona o medicinskoj potpomognutoj oplodnji, nego inzistiramo da se provede široka javna rasprava - kaže Krešimir Miletić, voditelj građanske inicijative "I ja sam bio embrij".

- Ovo nije politička tema, ovdje se radi o samim počecima ljudskog života. Kao što sam ja, baš kao što je i ministar, bili embriji, tako i vjerujemo da svaki ljudski embrij ima pravo se razviti u odraslog čovjeka. Zamislite da je neka politička ili ideološka odluka mene ili vas 'zbrisala'. Tko se sebi daje to (božansko) pravo učiniti? Ovo nije i nesmije biti ekskluzivna domena jednog ministra ili jedne političke stranke. Ovo je opća ljudska tema - kaže Miletić.

Oni pozivaju građane da im se pridruže i da preko internetske pošte zatrpaju premijerov mail svojim zahtjetvima.

- Neka mailove šalju na predsjednik@vlada.hr ; zoran.milanovic@vlada.hr , a u cc: embrij@vigilare.org kako bismo mogli pratiti koliko je premijer dobio pisama - kažu u udruzi Vigilare, koja jedna od katoličkih udruga koja sudjeluje u akciji te pozivaju sve da im se priduže na Facebook adresi  http://www.facebook.com/pages/I-ja-sam-bio-embrij/144255262357360?sk=wall

A tekst kojim se obraćaju premijeru glasi:

"Poštovani g. Milanoviću, s obzirom da se vi i ministar zdravlja Rajko Ostojić još niste očitovali u svezi sa konkretnim pitanjima koja vam je prošli tjedan uputilo preko 2.000 građana, a nastavljaju ih upućivati i dalje, a koja se odnose na izjavu dr. Ostojića na portalu danas.hr (4.1.2012.), prisiljen(a) sam Vam se (ponovno) obratiti. Prvo svega, građani koji Vam šalju pisma elektronskom poštom NISU SPAMOVI, kao što ste izjavili u Hrvatskom Saboru 18. siječnja 2012., nego su građani koji koriste svoja građanska prava kako bi unutar demokratskog sustava u ovom slučaju izrazili svoje nezadovoljstvo. Na Vama je kao izabranom predstavniku naroda (još više, predsjedniku Vlade) da odgovorite na postavljena pitanja! Jednako tako, tražimo da se što prije nađete s vodstvom građanske inicijative „I ja sam bio embrij“ kako biste odgovorili na naša ranije postavljena pitanja i razmotrili naše zahtjeve. Još jednom tražimo javnu ispriku ministra zdravlja, kao i zaustavljanje donošenja Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji bez otvorene, javne i stručne rasprave".

Komentara 208

PA
paulineja
23:59 24.01.2012.

24.01.2012. u 23:47h Coriolan je napisao/la: Najveći uspjeh Vraga je taj što je uspio uvjeriti Boga da postoji.

Avatar stravaxx
stravaxx
09:40 25.01.2012.

Zašto ulaziti u život, kad odatle nitko živ nije izašao

Avatar stravaxx
stravaxx
10:25 25.01.2012.

Nije majmun kriv što je od njega postao čovjek

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije