Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRANITELJ SILOVATELJ

Kasta koja ima popust na silovanje: 'Nakaradna presuda vrijeđa žene, branitelje i zdrav razum'

11.10.2022.
u 13:41

Sudjelovanje u Domovinskom ratu kao olakotna okolnost za najteža kaznena djela nakaradna je sudska praksa, slažu se pravni stručnjaci i branitelji; Stvaramo kastu ljudi koji mogu što hoće, kaže prof. dr. sc. Sanja Barić

Komentara 58

DJ
Djeman
13:53 11.10.2022.

Nema više pravo na titulu branitelja. Ono što je branio je sad izdao.

Avatar nekakav
nekakav
14:28 11.10.2022.

nakon toliko salvi uvreda prema braniteljima, od kojih je ogromna većina stvarno dobrih ljudi, bio bi red da se mediji pozabave sucima koji presuđuju ovakve presude, i vode slučajeve. kako to da nitko nije prozvao prvog suca/sutkinju, za prvu presudu,, čini se tako niska, uvredljiva za žrtvu. i sad imamo žalbu i novu presudu, koja snižava ionako prenisku kaznu. biti branitelj bi trebalo na sudu značiti otegotnu okolnost, ako si počinio neko kaznen djelo. silovanje nije neki čin u kojem je branitelj (taj status nemojmo izjednačavati sa jadnicima koji su izgubili ruku, nogu, i koji zavređuju pomoć društva, a niti s onima koji su bili u ratu, a nisu i ne koriste niti jednu privilegiju, nego rade kao i svi mi ostali) u obrani svojeg života pribjegao nekom zločinu. radi se o gnjusnom činu, silovanja, koje bi trebalo biti posebno kažnjivo. jer predstavlja najgori napad na intimu osobe. država bi trebala podići minimalne kazne i jako otežati, smanjiti manevarski prostor sucima za dosuđivanje niskih kazni na temelju lakonske procjene 'olakotnih okolnosti'. i trebala bi kao nekad uravnoteživati sudsku praksu, kažnjavati suce koji iskaču. a najprije bi trebali kao slovačka prošle godine, suce ogoliti do kosti, da svi imaju javno vidljive imovinske kartice, da nemaju imunitet do kraja života, već osobno odgovaraju za teške povrede sudačke službe, loših presuda. to nama fali, batina. jer mrkvom smo ih predugo krmili.

Avatar bozijo
bozijo
15:18 11.10.2022.

Nema tog dezodoransa koji s dobrog dijela novinarske kaste u Hrvatskoj može neutralizirati smrad opanaka,i to onih gumenih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?