Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'VRUĆA' TEMA
Povratak na članak

Kasapović: Moralna je obaveza Europe priznati Palestinu

Idući tjedan Europski parlament priznaje Palestinu

Komentari 21

MX
Mister X
23:08 11.12.2014.

Kasapović: Moralna je obaveza Europe priznati Palestinu; Hoče priznati, kad im Ameri dozvole da slobodno moralno funkcioniraju !

VL
Avatar abcd
abcd
00:49 12.12.2014.

Ratni zlocinci, cionist Netanyahu i cetnik Vucic su se neki dan bratimili u Tel Avivu tako bi i Hrvatska trebala sto prije priznati Palestinu, kao i cijela Europa, sto i je moralna obveza civiliziranog kontinenta da se sto dalje distanciramo od zidovskog plemena.

VL
Avatar nocni_kupac
nocni_kupac
02:51 12.12.2014.

Datum: srijeda, 10. prosinca 2014. Autor: Hina Palestinski predsjednik Mahmud Abas je upozorio na brutalan napad koji je izazvao smrt Ziada Abu Eina, ministra zaduženog za pitanje naseljavanja u palestinskoj vlasti. Jedan palestinski dužnosnik je ubijen u srijedu u sukobimama s izraelskim vojnicima tijekom skupa na okupiranoj Zapadnoj obali, doznaje se od palestinskih medicinskih i sigurnosnih izvora. Palestinski predsjednik Mahmud Abas je upozorio na brutalan napad koji je izazvao smrt Ziada Abu Eina, ministra zaduženog za pitanje naseljavanja u palestinskoj vlasti. To je barbarski čin kojeg ne možemo ni prihvatiti ni tolerirati", rekao je, prenosi službena agencija WAFA. Prema palestinskom sigurnosnom izvoru, izraelski vojnici su ga tukli kundacima pušaka i kacigama tijekom skupa protiv izraelskog naseljavanja u selu Turmus Aja, blizu Ramalaha. Palestinski dužnosnik je bio među 300 okupljenih koji su namjeravali posaditi stabla masline, koje su spriječili izraelski vojnici i izbio je sukob. Izraelska vojska navodi da prikuplja podatke o događaju.

VL
Avatar Arsendiklic
Arsendiklic
08:17 12.12.2014.

Već vidim kako Vesna Pusić, odlučnim glasom priznaje Palestinu i osuđuje zločine protiv civila, koje je počinio Netanyahu i njegovi generali.

VL
CR
croat1899
02:05 14.12.2014.

od kad je kasapovicka postala strucnjsak za sve?

VL
UF
ufrm
22:26 11.12.2014.

Drzava je samo ime na papiru i ne znaci nista ako se isti ne srede, obrazuju postuju vlastiti narod i ugase militentne frakcije koje teroriziraju samo palestince. Partizanske bande na ulicama Ramallaha najmanje koriste palestincima.

VL
GI
giglibigli
11:54 12.12.2014.

palestinci su kao narod nastali 1948. kad je osnovana država izrael prije toga bili su jordanci i egipćani,a priznanje će izgleda dobiti zahvaljujući izraelskom ratu protiv terorista u gazi,poslije svega mogli bi pokazati i malo ljubavi i zahvalnosti prema izraelu

VL
CH
CharlesPonzi
21:54 11.12.2014.

Po cemu su Arapi vise Palestinci od Zidova i od koga bi ta drzava bila neovisna?

VL
CH
CharlesPonzi
23:41 11.12.2014.

Mirjana vec godinama misli da je Bliski istok Švicarska. Mozda da se izade na livade pa da narodi u palestini plenumom odrede svoj put? Objasnite im da nema smisla da raznose po jeruzalemu!

VL
XA
xaron
04:18 12.12.2014.

Po tome mogu priznati i ISLS. Nema razlike među njima.

VL
Avatar prof.baltazar
prof.baltazar
22:05 11.12.2014.

Jedino što je vrijedno u ovome tekstu je vizualni dojam. Sviđa mi kako ste Silvana istaknuli i citirali riječi gospođe Kasapović. E sad sadržaj, ajme meni, što je ovo? Još jedno natjecanje u antiizraelskoj propagandi? Ima li tko ovdje daa jednom napiše koju pozitivnu za Izrael? Gospođo Perica, samo priznanje Palestine neće dovesti do mira na tim prostorima jer dugogodišnja stvarnost je pokazala kako ni dosadašnja međunarodna priznanja nisu donijela mir i sigurnost. Koliko god se vi gospođo Perice trudili Izrael za razliku od svih susjednih država je demokratska država zvala se ona demokratska židovska ili samo židovska. U Izraelu vjerovali ili ne svaki čovjek ima pravo na slobodu mišljenja, a to je još uvijek nedokučivo za sve ostale države na Bliskom Istoku. Hoćemo li o ljudskim pravima? Stavljati znak jednakosti između Izraela i ostalih susjednih islamskih država je potpuno nepoznavanje bar na površnoj razini elementarnih činjenica. Što se tiče reakcije veleposlanice Izraela u Hrvatskoj koja je zanimljivo napadnuta u još jednom dnevnom listu jer zamisli ti toga ona se usudila kritizirati priznavanje Palestine. Što bi veleposlanica trebala učiniti? Zapljeskati i podržati taj sramotan čin? Kad muslimani oko Izraela odbace sveti cilj uništenja države Izrael onda možemo govoriti o tome što je moralno, a što nije, jedino ako nam je cilj ovakvim tekstovima po tko zna koji puta motivirati ljude da im nesvjesno omrzne taj nepravedni Izrael.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.