Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KARLOVČANI OGORČENI

Aljkav rad, probijeni rokovi, oštećeni automobili... 'Neka dovedu 100 radnika, završe taj posao i – odu!'

Karlovac: Radovi na državnoj cesti D6
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/2
21.05.2021.
u 09:42

Kap koja je prelila čašu – rekonstrukcija 200 m ceste ispred Karlovačke pivovare započela je 6. ožujka, a još nije ni približno gotova

Aljkav rad, probijeni svi rokovi, blato na cesti, zatvorene ceste, oštećeni automobili, ograde, kuće... sve to Karlovčani, stanovnici naselja Dubovac i Borlin zamjeraju tvrtki Euro-Asfalti iz Sarajeva koja provodi rekonstrukciju državne ceste D6 već dvije godine.

Izvođač probija rokove

Rok za završetak rekonstrukcije ceste, postavljanja novih instalacija bio im je 13. lipnja, no nisu ni blizu kraja, pa im je investitor, Hrvatske ceste, produljio rok do kraja godine. Mještanima Borlina, koji već godinama mole da se poštuju rokovi, održali su i mirni prosvjed, a kap koja je prelila čašu bila je činjenica da rekonstrukciju 200 metara ceste ispred Karlovačke pivovare koju su započeli 6. ožujka još nisu niti približno završili, već će te radove završavati od rujna do kraja godine! Po riječima Josipa Škorića, direktora Hrvatskih cesta, to je krajnji rok za kraj radova na kojem će inzistirati.

– Stvarno očekujem da HC kao investitor shvati ozbiljnost situacije. Zašto se izvođaču pa i nadzoru, ništa ne može napraviti, ja stvarno ne znam, ali ovo pokazuje nerazumijevanje situacije na terenu. Čemu produljenje roka; neka dovedu još 100 radnika i 10 strojeva, završe taj posao i odu iz našeg grada – poručio je karlovački gradonačelnik Damir Mandić.

Kaže da su u stalnom u kontaktu s građanima, ali s obzirom na to da nije njihov projekt, ne mogu napraviti više od inzistiranja kod Hrvatskih cesta i Ministarstva na poštovanju rokova.

– Izvođač radova Euro-Asfalti, koji s HC-om imaju ugovor, u ovom slučaju, prema našem gledanju, iskorištavaju situaciju, a HC ih ne upozorava dovoljno na probleme Karlovčana. Obavijestio sam i ministra i direktora HC-a, jednostavno: ja to više ne razumijem! Ostajemo pri onome što smo rekli: nema više razloga za bilo kakvo zatvaranje D-6 nakon ponedjeljka – kazao je Mandić i dodao da je Grad na sanaciju šteta na alternativnim cestama koje se koriste zbog rekonstrukcije D6 već potrošio 5 milijuna kuna.

Isprike ministra Butkovića

– Ispričavamo se svim Karlovčanima na ovoj situaciji, činimo sve da se projekt što prije završi. Činjenica je da me gradonačelnik stalno zove i bori se za to, no nije lako raskinuti ugovor i ući u situaciju u kojoj bi mogli dodatno produžiti projekt – kazao je ministar prometa Oleg Butković u Karlovcu.

I Josip Škorić se u Karlovcu ispričao građanima na nastaloj situaciji i zamolio za strpljenje.

– Ne branim izvođača, ali radovi su u toj fazi da bi raskid ugovora napravio još veću štetu. U ponedjeljak ćemo imati sastanak sa stanovnicima toga dijela grada, posebno zbog oštećenja njihovih objekata, dogovorit ćemo i način sanacije oštećenja – kazao je Škorić i dodao da je i izvođač, koji je iz BiH, bio pogođen koronakrizom i manjkom radnika, pa su stoga i produžili ugovor do kraja godine, no obećao je da je to krajnji rok.

 

>> Pogledajte i ovaj video - Plenković podržao kandidate u Karlovačkoj: Učinimo sve da se županija i dalje razvija

 

Ključne riječi

Komentara 17

PS
psicocat
09:47 21.05.2021.

dobar posao se čuva naravno troškovi odu 200 posto gore

GO
goodbadugly
13:27 21.05.2021.

Probijaju rokove, bravo, nabit im penale, pa će oni plaćat troškove izrade ceste.

RE
realisticki
12:36 21.05.2021.

Kratka trasa (200 m) treba nam netko tko če to napraviti. HDZ može Hrvatske ceste prekrstit U Hrvatski naručioc radova. Što smo mi u stvari sposobni napravit sami?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije