Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vesna Hajsan Dolinar:

'Karlovačka županija osigurala 4 milijuna kuna za zaštitnu opremu i ima je dovoljno za sve'

Predstavljena medicinska oprema
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/2
17.04.2020.
u 16:28

Iz Kine je, unatoč malom zastoju na putu, stigla oprema vrijedna 1,4 milijuna kuna, a ona sadrži;  3.000 komada antivirusnih kompleta, 6.000 FFP2 maski, 2.000 zaštitnih naočala i medicinskih rukavica.

Karlovačka je županija osigurala čak četiri milijuna kuna za nabavku zaštitne opreme za medicinske djelatnike kako bi se što efikasnije borili za koronavirusom. Iako u županiji pet dana za redom nema novooboljelih, a od početka pandemije oboljelo je 28 osoba, Karlovačka se županija može pohvaliti da ima dovoljno medicisnke opreme za bolnice, domove zdravlja i liječnike kojima će ista trebati.

Iako je jedan dio opreme već stigao, danas je skladište Stožera civilne zaštite napunjeno novim zalihama.

Kako je rekla zamjenica župana i načelnica Stožera Vesna Hajsan Dolinar, Županija je iz proračuna izdvojila 1,9 milijuna, a 5 gradova i 17 općina još 2,1 milijun kuna. 

- Naručili smo nove pošiljke zaštitne opreme jer želimo da ovo skladište ima sve za slučaj potrebe. Nabavljena je medicinska zaštitna oprema, tri mobilna respiratora, iako karlovačka bolnica ima 12 respiratora, ogulinska 3, a još dva se ovih dana očekuju iz Kanade, zatim CR,  novi rendgenski uređaj, posebna oprema za transport visokorizičnih osoba i ostala zaštitna oprema - kazala je dožupanica V. Hajsan Dolinar. 

Iz Kine je, unatoč malom zastoju na putu, stigla oprema vrijedna 1,4 milijuna kuna, a ona sadrži;  3.000 komada antivirusnih kompleta, 6.000 FFP2 maski, 2.000 zaštitnih naočala i medicinskih rukavica.

- Podijeljena je primarno na zdravstvene ustanove, ali i stožere civilne zaštite. Obzirom da je prije nekoliko dana iz Stožera civilne zaštite RH došao određeni broj medicinske opreme, ova će se isporučivati kako ustanove budu trošile onu koju sada posjeduju - dodala je V. Hajsan Dolinar.

Naručena je i sofisticirana oprema koja štiti od svih zaraznih bolesti zdravstvene radnike i pacijente, ali i prostore vozila i zdravstvenih ustanova od kontaminacije: bio bega, dekontaminacijskog tuša i zaštitnih odijela i bio boxova, koji se očekuju ovih dana, a zaštitna dezinfekcijska oprema zdravstvenim ustanovama je na raspolaganju već mjesec dana.

 

 

 

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije