Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBRO STANJE

Karlovačka županija odobrila posjete starijima, srednjoškolci u klupama od ponedjeljka

12.02.2021.
u 16:03

U cijeloj županiji epidemiološka slika je bolja, danas je 23 novooboljelih

Stožer civilne zaštite Karlovačke županije odobrio je u petak zbog bolje epidemiološke situacije posjete domovima umirovljenika i povratak svih srednjoškolaca u klupe, a za COVID putovnice za dnevne migrante koji rade u Sloveniji čeka se odluka državnog Stožera civilne zaštite.

Prema riječima načelnice Vesne Hajsan Dolinar, Stožer je odlučio je da će rodbina i prijatelji moći posjetiti korisnike domova za starije osobe, pri čemi su pružatelji socijalnih usluga dužni to organizirati uz poštovanje posebnih preporuka Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Današnja odluka temelji se na dobrom stanju u domovima za starije osobe jer su samo dva korisnika pozitivna na covid, oba u Domu umirovljenika u Karlovcu. Osim njih, nitko od 970 korisnika u 41 obiteljskom domu i tri ustanove u županiji nije zaražen koronavirusom.

U cijeloj županiji epidemiološka slika je bolja, danas je 23 novooboljelih.

Od ponedjeljka će i svi srednjoškolci nastavu pohađati po modelu A, tj. u školi, kao i učenici osnovnih škola i završnih razreda srednjih škola koji su od početka polugodišta u školskim klupama.

Učenici, nastavnici i tehničko osoblje dužni su se pridržavati svih propisanih epidemioloških mjera, rekla je Hajsan Dolinar.

Za navodno uvođenje covid putovnica za slobodan ulazak u Sloveniju bez karantene ili predočavanja negativnog PCR testa za osobe koje su preboljele covid unatrag šest mjeseci ili su pak dobile obje doze cjepiva Stožer nije dobio službenu informaciju, a Hajsan Dolinar je rekla kako danas s tim u vezi ništa nisu odlučivali jer bi to bilo samo na temelju novinskih napisa.

 "Mi ćemo, čim dobijemo odluke državnog Stožera civilne zaštite, postupiti po njima. Bitno je reći da se uz pogranične propusnice može ići u Sloveniju, ali samo 15 kilometara od graničnog prijelaza, ako ljudi imaju opravdan razlog, to ostaje na snazi”, rekla je za Hinu Hajsan Dolinar.

U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata od COVID-a je umrla jedna osoba, a potvrđena su 23 nova slučaja zaraze, i to u Karlovcu, Dugoj Resi, Ozlju, Slunju, Draganiću i Žakanju.

U Karlovačkoj županiji dosad su oboljele 8054 osobe.

U bolnicama u Karlovcu i Ogulinu liječe se 23 osobe oboljele od covida, od kojih su tri na respiratoru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije