Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proslava 437. rođendana Grada Karlovca

Proslava rođendana kao jedinstveni kulturno - turistički brend

Karlovac
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/7
05.07.2016.
u 16:35

Sve će kulminirati rođendanskim balom na koji se mogu prijaviti plesači, njih 437. Plesat će se na Trgu ban J. Jelačića, jesti rođendanske torte, koje slastičari poklone gradu, a zatim će nastupiti Marijan Ban i Diktatori

Karlovac je jedan od rijetkih gradova koji zna točan datum svog rođenja, stoga već godinama mjesec dana prije 13. srpnja, rođandana grada, počinje bogat sportsko – kulturni program koji je ove godine izrastao u manifestaciju, jedinstvenu u Hrvatskoj, sa stotinu raznih događanja vrijednu gotovo dva milijuna kuna. Slavljenje rođendana postalo je odličan jedinstveni kulturno – turistički brend grada u kojem mogu i trebaju uživati svi u Hrvatskoj i šire.

Zahvaljujući volonterskom angažmanu brojnih karlovačkih udruga, ansambala, zborova, Grad je za proslavu 437. rođendana Karlovca izdvojio tek pola milijuna kuna.

– Preko 50 posto programa nose kulturnjaci i umjetnici iz Karlovca, no važna je i međunarodna komponenta, od Međunarodnog festivala folklora, preko Međunarodne škole gitare i Karlovačkog kazališnog festivala, gdje ćemo imati goste iz tridesetak zemalja.

To je najbolja reklama za Karlovac – kazao je Srećko Šestan, ravnatelj Gradskog kazališta Zorin dom u najavi programa, koji je izvršni organizator rođendanske prosve u kojoj će biti stotinjak sportskih, zabavnih i kulturnih događanja. Među najatraktivnijim svakako je i flautistička akademija na koju dolaze i polaznici iz Indije, predavači iz SAD­a, Kube, te Europe. Tu je i nastup HNK Varaždin koji će izvesti Balade Petrice Kerempuha, Teatra Dei Venti iz talijanske Modene, Teatra Exit sa predstavom Disco svinje, Zagrebačko gradsko kazalište Komedija s predstavom Mamma Mia, tu su i brojni nastupi karlovačkog kazališta, plesača, projekcije filmova, izložbi, radionica, ulični nastupi, svakog dana nekoliko događanja, a sve to kulminirat će rođendanskim balom na koji se mogu prijaviti plesači, njih 437. Plesat će se na Trgu ban J. Jelačića, jesti rođendanske torte, koje slastičari poklone gradu, a zatim će nastupiti Marijan Ban i Diktatori.

Zbog svega toga, Karlovac u ovo vrijeme 'oživi', ulice, kafići, restorani puni su gosti, stranaca koji između nastupa razgledavaju grad ili se kupaju na Korani, pa je teško naći i smještaj u gradu na četiri rijeke.

– U mjesec dana proslave Karlovac pokazuje najbolje što ima, ali i dovodi najbolje iz Hrvatske i svijeta. Susreti na gradskim ulicama, sportskim terenima, kazalištu, promenadama, šančevima, Starom gradu, na obalama rijeka...Amateri, volonteri, profesionalci, svi zajedno stvaramo mjesto dobrih vibracija, istinski renesansni grad susreta u srcu Hrvatske – kazao je Damir Jelić, karlovački gradonačelnik.

>> Plesalo se, oslikavalo zidove, a podijeljeno je i tisuću palačinki

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije