Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema simptome zaraze

Karin: U karanteni osoba iz Splitsko-dalmatinske koja je bila s osobom zaraženom omikronom

Split: Željka Karin dala izjavu za medije
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
07.12.2021.
u 18:04

Prema informacijama iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, do sada su u Hrvatskoj potvrđena tri slučaja zaraze omikron varijantom koronavirusa

Jedna osoba u Splitsko-dalmatinskoj županiji smještena je u karantenu jer je bila u kontaktu s osobom za koju je utvrđeno da je zaražena omikron varijantom koronavirusa, doznaje se u utorak od ravnateljice županijskoga Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Željke Karin.

"Nakon saznanja da je jedna osoba iz Splitsko-dalmatinske županije bila na sastanku na kojem je bila i osoba za koju je testom utvrđeno da je zaražena omikronom, odmah smo tu osobu smjestili u karantenu, gdje će ostati 14 dana", rekla je Karin za Hinu.

Po njezinim riječima, PCR testom utvrđeno je da je osoba u karanteni negativna, to jest da nema nikakve simptome zaraze.

VIDEO Epidemiolog Bernard Kaić o omikron soju koronavirusa u Hrvatskoj

"Po isteku 14-dnevnog boravka u karanteni, obavit će se ponovno PCR test nad tom osobom da bi se vidjelo u kakvoj je situaciji", objasnila je Karin.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji to je prvi slučaj da je netko smješten u karantenu zbog sumnje da je bio u kontaktu s osobom koja je zaražena omikron varijantom koronavirusa.

Prema informacijama iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, do sada su u Hrvatskoj potvrđena tri slučaja zaraze omikron varijantom koronavirusa.

VIDEO HALMED: Smrt 33-godišnjaka u ožujku povezana s cjepivom protiv koronavirusa

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar neidemdalje
neidemdalje
21:55 07.12.2021.

ta osoba nije član vladajuće većine i ne treba zvati capaka da skrati karantenu...

ED
edgar2
18:19 07.12.2021.

Top US znanstvenik Anthony Fauci kazao je danas da rani podaci pokazuju da omikron nije gori od prethodnih varijanti nego vjerojatno blaži...???!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije