Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za doprinos u očuvanju hrvatskog identiteta

Kardinalu Vinku Puljiću predsjedničko odlikovanje

Zagreb: Predsjednik Milanović odlikovao kardinala Puljića Veleredom kralja Dmitra Zvonimira
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/3
17.01.2022.
u 20:09

Milanović: Mislim da ste u ovih više desetljeća ostavili jedan svijetao i blistav trag i kao čovjek i kao crkveni prelat Katoličke crkve, crkve kojoj pripada najveći dio hrvatskih građana, naših ljudi, Hrvata u BiH

Predsjednik Republike Zoran Milanović odlikovao je kardinala Vinka Puljića, i nadbiskupa, Veleredom kralja Dmitra Zvonimira s lentom i Danicom. Kardinal Vinko Puljić odlikovan je za doprinos u očuvanju hrvatskog identiteta te za iznimne uspjehe u međureligijskom, kulturnom i humanitarnom djelovanju.

Hrvati u BiH

- Moja je čast i moje zadovoljstvo da Vam danas, u ime države Hrvatske, uručim ovo visoko odlikovanje - rekao je predsjednik Milanović u uvodnom govoru, prenosi HRT.

- Vaš rad, Vaše poslanje je nešto što pratim, što gledam i čega sam svjedok, kao i mnogi među nama već godinama. Mislim da ste u ovih više desetljeća ostavili jedan svijetao i blistav trag i kao čovjek i kao crkveni prelat Katoličke crkve, crkve kojoj pripada najveći dio hrvatskih građana, naših ljudi, Hrvata u BiH - dodao je Milanović.

- Za Hrvate u BiH također ste napravili puno. Oni tamo žive u susjednoj, prijateljskoj državi čiju opstojnost nikada ničim neću dovesti u pitanje, ali čija prava, od kojih su neka ugrabljena, treba vratiti. To više nije Vaš posao, Vi ste učinili sve što se mogli sa svoje strane da odnosi između nacija i vjera u BiH ostanu harmonični, ljudski i u skladu s temeljim načelima i postulatima onoga što propovijedate, a to je bratstvo, sloga, mir i ljubav među ljudima - rekao je predsjednik.

- Zahvaljujem na ovom odlikovanju i priznanju - rekao je kardinal Puljić.

Podsjetio se svih koji su ga nadahnjivali kako bi se ispravno postavio u izazovnim vremenima koje je preživio i proživio. Oni su mu, rekao je kardinal Puljić, svojim primjerom pomogli usvojiti stavove i načela temeljena na Evanđelju i crkvenom nauku.

Zahvala na priznanju

- Nastojao sam se cijelog svog života ravnati po Isusovom zlatnom pravilu - što ne želiš da ti drugi čini, nemoj ni ti drugima činiti. I obratno - što želiš da ti drugi čine, čini i ti drugima. Zato sam Vam zahvalan da ste to uočili i ovim priznanjem ohrabrili - rekao je Puljić, a prenosi HRT. 

>> VIDEO Demograf Šterc o doseljavanju stranaca: Zamjena stanovništva u Hrvatskoj počela je prije dvije godine

Komentara 1

FI
fidel
20:33 17.01.2022.

pravi bosanski predsjednik....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije