Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRKVA

Kardinal Bozanić primio ministra Kovača dan pred ministrov posjet Vatikanu

Miro Kovač
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
22.02.2016.
u 21:38

Priopćenje ne kaže o čemu su razgovarali kardinal Bozanić i ministar Kovač do čijeg susreta dolazi dan pred Kovačev posjet Vatikanu

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je danas u Nadbiskupskom dvoru ministra vanjskih i europskih poslova Miru Kovača koji sutra putuje u posjet Vatikanu, priopćio je tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Priopćenje ne kaže o čemu su razgovarali kardinal Bozanić i ministar Kovač do čijeg susreta dolazi dan pred Kovačev posjet Vatikanu.

On će posjetiti Hrvatski zavod svetog Jeronima, vatikanski arhiv te se sastati s kardinalom msgr. Jeanom-Louisom Tauranom, predsjednikom Pontifikalnog vijeća za međureligijski dijalog i nadbiskupom Paulom Richardom Gallagherom, vatikanskim tajnikom za odnose s državama.

Kovač je danas na prijamu za diplomate i novinare u povodu preuzimanja dužnosti rekao da je pozicioniranje Hrvatske kao aktivne i samosvjesne članice EU-a, suradnja sa zemljama u srednjoj i mediteranskoj Europi i dalje prema Baltiku te suradnja u jugoistočnoj Europi i šire među prioritetima hrvatske vanjske politike.

U ime diplomatskog zbora apostolski nuncij u Hrvatskoj nadbiskup Alessandro d' Errico je rekao kako cijeni njegovu "otvorenost prema međunarodnoj zajednici, želju za održavanjem i razvijanjem dobrih odnosa sa susjedima i potporu za članstvo država jugoistoka Europe u EU te poziv za rješavanjem migrantske krize na konstruktivan način".

>> Miro Kovač: Suradnja Hrvatske i Njemačke mora biti još bolja

>> Kovač: Hrvatska će brzo ratificirati sporazum o ulasku Crne Gore u NATO

Komentara 7

OB
Objektivno...
00:01 23.02.2016.

Međunarodni tajnik došao na kratki tečaj kako se prekrižiti kad vidi Franju. Ma ne Tuđmana

GV
golub Vaso
00:15 23.02.2016.

kaptol je sastavio vladu, welcome in srednji vijek

DU
Deleted user
08:08 23.02.2016.

Po milosti Božjoj izabrani ministar vanjskih poslova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije