Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počelo zasjedanje HBK

Kardinal Josip Bozanić nakon bolesti prvi put u javnosti

Josip Bozanić
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/5
11.10.2017.
u 07:00

Na zasjedanju HBK prvi put sudjeluje i novi apostolski nuncij u Hrvatskoj, mons. Giuseppe Pinto, koji je naslijedio D’Errica.

Nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić jučer se, nakon nešto više od dva mjeseca izbivanja iz crkvene i ine javnosti zbog bolesti, pojavio na početku redovitog jesenskog zasjedanja Hrvatske biskupske konferencije, koje je jučer počelo na zagrebačkom Ksaveru.

O bolesti kardinala Bozanića, inače, malo se zna u javnosti, ali se u crkvenim krugovima govori o problemima s vratnom kralježnicom i krvožilnim sustavom, koji uzrokuju vrtoglavice i nesigurnost, zbog kojih se kardinal Bozanić, usprkos svojim željama, na savjet liječnika ne pojavljuje u posljednje vrijeme u javnosti.

Prvi put sudjeluje i novi apostolski nuncij u Hrvatskoj mons. Giuseppe Pinto

Na jučerašnjem zasjedanju Hrvatske biskupske konferencije prvi put sudjeluje i novi apostolski nuncij u Hrvatskoj, mons. Giuseppe Pinto, koji je naslijedio mons. Alessandra D’Errica, a kojega je srdačno pozdravio predsjednik HBK mons. Želimir Puljić, koji je i najavio teme ovogodišnjeg jesenskog zasjedanja hrvatskog episkopata.

HBK je prije četiri godine donio Odredbe i smjernice o katoličkim školama. Prihvaćajući “zdravu sekularnost”, koja jamči slobodu evanđelja, Crkva se uključuje u odgojno-obrazovni sustav društva i nastoji dati svoj obol općem dobru čovjeka, naroda i države. To je projekt koji spaja vjeru, život i kulturu, po kojem usprkos nekim naznakama “laicizma i netrpeljivoga sekularizma” Crkva nastoji biti “partner i suradnik”, a ne suparnik.

Predsjednik Vijeća za katolički odgoj i obrazovanje, požeški biskup mons. Antun Škvorčević, izvijestit će o stanju, perspektivama, problemima i nadama katoličkih osnovnih i srednjih škola kod nas – najavio je mons. Puljić, kao i raspravu o umrežavanju katoličkih medija u Hrvatsku katoličku mrežu.   

 

Komentara 17

DU
Deleted user
09:12 11.10.2017.

Jesenti milu bigulicu, ne mogu se oteti dojmu da se Kardinalovu prizdravljenju i pojavljuvanju u javnosti najviše i istinski obradovao njegov veliki obožavatelj Stubbs dr. Pajo, visokoškolovani i visokocivilizirani Englez s dobro plaćenim radnim mjestom u Zagrebu, koji mu je na početku bolesti javno uputio dražesnu antologijsku poruku: "Die, you evil son of a bitch" (Umri, zli kurvin sine). Zbogom pameti!

Avatar Parousia
Parousia
08:22 11.10.2017.

Hvala drago Bogu,da nije nesto gore,pa neka te i dalje vodi i blagoslovi dragi Bog

Avatar soliloquy
soliloquy
12:48 11.10.2017.

Ako je bolestan, to je Božja volja. Ako nije, također.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije