Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Utaja poreza

Kardinal Bagnasco: Crkva u Italiji ne želi porezne povlastice

angelo bagnasco, papa benedikt xvi.
AFP/PIXSELL
24.01.2012.
u 09:53

Predsjednik Talijanske biskupske konferencije rekao je da Crkva ne smije pokrivati neprijavljivanje nekog svojeg vlasništva na koje bi trebalo plaćati porez.

– Utaja poreza je grijeh. Crkva ne smije pokrivati neprijavljivanje nekog svojeg vlasništva na koje bi trebalo plaćati porez – kazao je predsjednik Talijanske biskupske konferencije (CEI) kardinal Angelo Bagnasco.

Skrivanje vlastitih neprijavljenih poreznih obveza za Crkvu "nije samo grijeh nego je to skandal“, naglasio je Bagnasco.

Kada se postavlja pitanje plaćanja poreza na nekretnine u crkvenom vlasništvu, onda Crkva u Italiji ne traži posebne povlastice, već primjenu pravila koja postoje i za nekretnine neprofitabilnih ustanova.

Bagnasco naglašava kako će Crkva u Italiji, zajedno s općinama, preispitati za koje se nekretnine treba plaćati porez, a koje su izuzete. Treba izbjeći nepotrebne polemike o tome, drži Angelo Bagnasco.

Komentara 8

OG
Oger
10:27 24.01.2012.

Hoce crkva primjenu pravila koja postoje i za nekretnine neprofitabilnih ustanova. Neprofitabilni!!?? A samo vise od pola Rima je u vlasnistvu crkve. I sve neprofitabilno!

DA
darmar
10:29 24.01.2012.

I tako u svijetlu svoje \"iskrenosti i cestitosti\" crkva dosljedno provodi svoje bozje ovozemaljsko poslanje, zasnovano na kanonskom \"Bogu bogovo..\" i ljubomorno zadrzase i onaj dio koji bi trebao ici svjetovnom, drzavi.

OB
-obrisani-
10:14 24.01.2012.

Eto i oni napreeduju !! Trebalo im je 1000 godina da priznaju da u sukobu sa zakonom.Sličan su napredak postigli i na polju pedofilije iako ni tu ne bi bilo ništa da im masovne tužbe nisu dobro olakšale kesu,a too je za njih najgora moguća kazna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije