Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ćirilica u Vukovaru

Karamarko se ograđuje: Ovo nije drugi HDZ, ali je drugačiji

Tomislav Karamarko, portal
Marija Lovrenc
03.09.2013.
u 19:54

– Ne treba komentirati ono što Vlada radi u ovom slučaju, oni se igraju, opet su dobili "šamarčinu" od Europe, nema smisla gubiti vrijeme na komentar.

– Nismo za ulične izgrede i razbijanje, a ovo je u neku ruku uništavanje državne imovine. Vlada je postojeći Zakon o manjinama implementirala na nezakonit način – kazao je čelnik HDZ-a Tomislav Karamarko Dnevniku Nove TV te objasnio kako je pritom ignoriran članak 8 koji govori da se u provođenju prava nacionalnih manjina ''mora držati do digniteta većinskog naroda''.

To je potpisao HDZ prije mog dolaska

Iako je HDZ skupa sa SDSS-om izglasao uvođenje dvojezičnosti u Vukovaru, Karamarko se ograđuje od tog čina.

– To je bio HDZ prije mog dolaska, ovaj HDZ se s tim ne slaže. Ovo nije drugi HDZ, ali je drugačiji. Ne mogu ja ulaziti u to što je mojim prethodnicima bilo u glavi – oštar je bio Karamarko koji smatra da nije ''licemjeran'' iako je u to vrijeme bio jedan od ministara u vladi Jadranke Kosor.

Objasnio je i kako misli riješiti vukovarski ''vrući kesten''.

– Na Gradskom vijeću ću postaviti pitanje i tražiti izmjenu statuta te tražiti od Vlade da povuče odluku – objasnio je i dodao da će rješenje problema, odnosno proces početi za 10-ak dana.

– Vukovar se mora spasiti od ovog poniženja – zaključio je čelnik HDZ-a.

Postavljanje ploča nezakonito

Podsjetimo, ranije je Karamarko u Virovitici istaknuo da smatra nezakonitim postavljanje ploča s dvojezičnim natpisima na institucije u Vukovaru te da će stranka i dalje apelirati na Vladu da odluku povuče jer, smatra, taj čin vrijeđa građane.

– Taj čin ne doprinosi dijalogu i suradnji između većinskog stanovništva i pripadnika nacionalnih manjina, kako propisuje Zakon o pravima i slobodama nacionalnih manjina. U ovom trenutku sporne ploče izazivaju građane i vrijeđaju njihove osjećaje. Smatramo ovo jednom nerazumnom odlukom i pozivamo Vladu da odluku povuče te pokaže više razumijevanja i emocija prema tom gradu, da poštuje naše svetinje, a Vukovar to svakako jest i zaslužuje biti gradom posebnog pijeteta – kazao je Karamarko i naglasio da je nužno analizirati i trenutak u kojem se postavljaju ploče s dvojezičnim natpisima.

Vlada je opet dobila ''šamarčinu''

– Noćas je poskupjelo gorivo, u prosjeku za 50 lipa po litri, neki dan smo čuli podatak da nam je BDP pao za 0,7 posto, a neki kažu da je i više pa Vlada, umjesto da se bavi gospodarskim problemima i da svim Vukovarcima omogući bolji život, ide vrijeđati građane, bavi se svjetonazorskim pitanjima i kopanjem po našim svježim ranama, a ne onime što bi trebala – zaključio je šef HDZ-a.

Na upit može li komentirati osnutak Povjerenstva za pitanje tzv. „lex Perkovića“, Karamarko je kazao: – Ne treba komentirati ono što Vlada radi u ovom slučaju, oni se igraju, opet su dobili "šamarčinu" od Europe, nema smisla gubiti vrijeme na komentar. 

>>EK o Vukovaru: Dvojezičnost je u nadležnosti država članica

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije