Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
burno u vukovaru

EK se ne želi miješati: Dvojezičnost je u vašoj nadležnosti!

Drugi dan prosvjeda u Vukovaru zbog dvojezičnih ploča (1)
Goran Ferbezar/PIXSELL
03.09.2013.
u 13:12

"Nacionalne jezične politike nisu regulirane zakonima EU te su u nadležnosti država članica"

Danas je na brifingu Europske komisije bilo postavljeno i pitanje o postavljanju i uništavanju dvojezičnih natpisa u Vukovaru.

– Poštovanje kulturne i jezične raznolikosti jedna je od osnova Europske unije i prepoznata je u zakonima EU. Međutim, nacionalne jezične politike, uključujući i, primjerice, odluke o postavljanju dvojezičnih natpisa, nisu regulirane zakonima EU te su u nadležnosti država članica – rekao je Dennis Abbott, glasnogovornik povjerenice Europske komisije za obrazovanje, kulturu, višejezičnost i mladež Androulle Vassiliou.

>> 'Zaustavili 28 autobusa na putu za Vukovar' Policija: Ne znamo ništa!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije