Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Susret u Bruxellesu

Karamarko s Orbanom o migrantima: Zajednički treba pokušati savladati taj teški humanitarni problem

Tomislav Karamarko
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
1/7
18.02.2016.
u 16:49

– Imali smo dosta zajedničkih tema, otvorili smo pitanje zajedničkih projekata, apliciranja za EU fondove za te zajedničke projekte, pitanje pruge Rijeka-Zagreb-Budimpešta – rekao je Karamarko

– S Orbanom sam razgovarao o poboljšanju odnosa Hrvatske i Mađarske koji su tradicionalno bili dobro, ali malo su stagnirali zadnje četiri godine, što nije dobro – rekao je prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko koji je danas u Bruxellesu sudjelovao na skupu europskih pučana, tradicionalno organiziranom uoči sastanaka Europskog vijeća.

No, na pitanje je li s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom razgovarao i o Ini i Molu, Karamarko je odgovorio da nije. 

– Imali smo dosta zajedničkih tema, otvorili smo pitanje zajedničkih projekata, apliciranja za EU fondove za te zajedničke projekte, pitanje pruge Rijeka – Zagreb – Budimpešta – rekao je Karamarko. Dodao je kako je jedna od tema razgovora bila i migrantska kriza, o čemu je Karamarko razgovarao i s predsjednikom Europske pučke stranke Josephom Daulom.

– Doista je potrebno što preciznije definirati zajedničku strategiju i taj teški humanitarni problem pokušati savladati, ali zajednički. To se može raditi jedino ako ste u dobrim odnosima sa susjedima i ako postoji zajednički plan na razini EU – rekao je Karamarko. 

>>'Znam da idemo pravim putem i uvjeren sam u uspjeh'

>>'Karamarko vodi najbitnije stvari, Petrov je korektiv, a Orešković ima svoje punktove'

Komentara 55

TO
torcidaš
17:42 18.02.2016.

Komšije navalile na portal, Mađari pamtimo vasu pomoc u obrani Hrvatske od srpske agresije, Hrvatska vam zaboraviti nece nikada.

TO
torcidaš
17:38 18.02.2016.

Karamarko štiti interese Hrvata i hrvatskog naroda kao sto i Orban stiti interese Mađara i Madarskog naroda, samo tako duropski narodi ce se lako dogovoriti, nema Milanceta da svada dva naroda,

IV
Ivopetokraka
17:45 18.02.2016.

Po kulturi, tradiciji, vjerskoj pripadnosti, dvije europske susjedne zemlje lako ce se dogovoriti oko svega, Ulicar kako ga zovu Mostovci sve je upropastio pa i idnose s Madarskom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije