Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRID-ova zastupnica

'Karamarko vodi najbitnije stvari, Petrov je korektiv, a Orešković ima svoje punktove'

Petrijevčanin Vukasanović
Foto: Robert Anić/PIXSELL
15.02.2016.
u 09:56

Pomalo sam skeptična oko toga da bi glavni koordinator za upravljanje državnom imovinom postao Tomislav Karamarko

Saborska zastupnica iz stranke HRID Irena Petrijevčanin Vuksanović, gostujući u emisiji Novi dan televizije N1, kazala je da bi izborni rezultat Mosta bio drukčiji da su se u kampanji ideološki deklarirali. 

– Privukli su one glasače koji su umorni od ideologije. Poslije izbora su se dogodili neki ideološki momenti. Mislim da je ta ideologija bila negdje u fusnotama, a kad je izbila u prvi plan, dogodili su se i neki tektonski poremećaji – kazala je Petrijevčanin Vuksanović te dodala kako očekuje da će biti dosta "nategnutih situacija" između Mosta i HDZ-a, ali u samom Mostu. 

Smatra kako u Vladi najbitnije stvari vodi predsjednik HDZ-a i potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko. –  Petrov je u određenim stvarima korektiv, a Orešković također ima svoje punktove. Vjerojatno međusobno komuniciraju i dogovaraju se, ja se nadam, ali nisam sigurna da Orešković ima zadnju riječ – kazala je zastupnica. 

Naglašava da su iz Vlade u ovom mandatu dobili samo jedan ozbiljan zakonski prijedlog i to je izmjena Zakona o upravljanju i raspolaganju državnom imovinom.  – Članak 45. toga zakona lijepo kaže da Vlada imenuje povjerenstvo koje koordinira državnom imovinom, a u njemu sjede potpredsjednik Vlade za gospodarstvo te ministri financija, gospodarstva, prometa, poljoprivrede, poduzetništva i obrta te rada i mirovinskog sustava. Traži se izmjena upravo tog članka i još nekih članaka, po čemu bi glavni koordinator za upravljanje državnom imovinom postao Tomislav Karamarko, koji je potpredsjednik za unutarnju politiku. Zbog toga sam pomalo skeptična – zaključuje Irena Petrijevčanin Vuksanović. 

Primorsko-goranski župan i predsjednički kandidat SDP-a Zlatko Komadina za Radio Dalmaciju  osvrnuo se na izjave potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka  kako se javna televizija pretvorila u televiziju samo jedne stranke. Javna televizija, po Komadini, je objektivna premda nije mjerio minutažu pojavljivanja SDP-a i HDZ-a, a odgovorio je i treba li Radman otići s čela javne TV kako to  traže vladajući:

"Isto kao i Lozančić. Pa ne može predsjednica potpisat razrješenje i kaže razrješite ga. Valjda ima civilni, saborski nadzor koji mora utvrditi je li netko prekršio ovlasti kao šef tajne službe. Pa ne postoji tajna služba SDP-a i tajna služba HDZ-a, kao ni Mosta. Tako ne postoji ni direktor televizije, SDP-ov, kao ni HDZ-ov. To zapravo miriši na to da se želi preuzeti kontrola nad tajnim službama i nad informiranjem.To mi liči na Goebbelsa."

>>Maras u statusu o Karamarku, CNN-u, Hasanbegoviću i šehidima

>>Ne, ne može se stranka poistovjetiti s državom

Komentara 20

MA
matador007
10:12 15.02.2016.

Ma bravo,neka si ti nama sve rekla.Bitno da ste vi pošteni i da niste na prevaru došli do zastupničkih povlastica.Treba nama novi Matija Gubec,pod hitno!

SE
sekta
10:25 15.02.2016.

kao bitna faktor, vec 3 tjedna cekam znati sto ona misli.

SI
siskic
11:23 15.02.2016.

zato će biti opljačkano ovo malo što je još u hrvatskoj ostalo. učiniti će još kojeg tajkuna, dodatno obogatiti sadašnje faraone, zbrinuti će sebe i svoje obitelji, a ti puče hrvatske na korito i budi dalje roblje krkana hrvatske. Tako ti i treba, bolje nisi ni zaslužio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije