Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NERAZUMNA VLADA'

'Ne postoji 'vukovarska' i 'nevukovarska Hrvatska''

tomislav karamarko
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
19.11.2013.
u 19:25

Karamarko je rekao da podržava inicijativu za referendum Stožera za obranu hrvatskog Vukovara

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u intervjuu za Dnevnik Nove TV komentirao je jučerašnji incident u Vukovaru, kada je državni vrh spriječen da se pridruži koloni sjećanja.

- Ako su zapriječili, ja u ovom trenutku ne znam točno kako je bilo, ako su zapriječili to svakako nije normalno. Ja mislim da je i predsjedniku i cijelom državnom vrhu mjesto bilo u toj koloni - rekao je Karamarko, dodajući kako je nedopustivo da se priječi slobodno kretanje bilo kojem građaninu Republike Hrvatske u njegovoj zemlji te kako smo "jučer trebali svi biti jedinstveni".

Rekao je kako je to spriječila "nerazumna politika Vlade" i njihova "nesposobnost da komuniciraju" Stožerom za obranu hrvatskog Vukovara. Odbacio je optužbe o povezanosti HDZ-a i Stožera.

- Ma molim vas, pa nemojmo podcjenjivati te ljude. Vukovar može i mora biti onakav kakvog ga žele Vukovarci. Da li žele ćirilicu sad ili za pet godina, pustimo to doista njima i vidjet ćemo koje ćemo mjere poduzeti zbog ove nezakonitosti u provođenju - rekao je Karamarko.

Stožer je nedavno počeo skupljati potpise za referendum o izmjenama Ustavnog zakona o pravima manjina po kojem bi manjine imale pravo na uporabu svog jezika i pisma ako čine najmanje polovinu stanovnika.

- Ja mislim da ću potpisati tako nešto - rekao je Karamarko, dodajući da takav referendum ne bi uskratio prava manjinama te da građani srpske nacionalnosti ne bi postali građani drugog reda. Rekao je da ne postoji "vukovarska" i "nevukovarska Hrvatska", a Vladu je optužio da zanemaruje gospodarske teme.

- Mi imamo apsolutno pravo u ovoj fazi ukazivati na greške. O našem programu se već štošta zna. Ne sve, ali će se uskoro znati - rekao je Karamarko.

Komentara 14

VJ
vjerovnik
19:49 19.11.2013.

svatko se ima pravo kretati slobodno po hrvatskoj ... osim hrvatskih seljaka-poljoprivrednika koje je policija zaustavljala po cijeloj hrvatskoj i branila im daljnji prolaz, da se nebi okupili na velikom prosvjedu u Zagrebu

Avatar kamenjar
kamenjar
22:24 19.11.2013.

Gore od Zorana i ove Vlade ne može!

Avatar Sveušesnaest
Sveušesnaest
20:32 19.11.2013.

Da je ova Vlada bila 91. na čelu Hrvatske, što bi ona uradila? Povukla se.... jer je blokirana?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije