Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
problemi na viru

Kapović: Brat predsjednice suda ima više od deset posto od ukupnog broja predmeta

Dino Stanin/Pixsell
21.08.2018.
u 12:52

Virani optužuju trgovački sud u Zadru za nepotizam

U proteklih godinu i pol mi smo na Viru meta određenih skupina iz Grada Zadra i Županije. Neke državne institucije u Zadru imaju modus operandi koji je nezakonit, gadljiv i amoralan. Kako se tek običan građanin može boriti protiv sustava kad ovakve probleme ima jedna lokalna uprava.

Rekao je ovo načelnik općine Vir Kristijan Kapović u uvodu konferencije za novinare na temu, kako je rekao, najvećeg skandala u Hrvatskoj. On je, naime, istaknuo da je u sporu oko građevinske dozvole za izgradnju benzinske crpke Tri Bartola od investitora angažiran odvjetnički ured Kotlar i partneri, gdje rade brat i sin predsjednice Trgovačkog suda Ardene Bajlo.

– Žele općinu Vir razvlastiti upravnih i javnih ovlasti u ovom predmetu i onda su angažirali ured u kojem su brat i sin predsjednice suda. Na trgovačkom sudu u Zadru, kako nam je rečeno, 1800 je predmeta, a samo u E spisu to društvo u kojem su brat i sin predsjednice suda ima 183 predmeta! Još nam za ostale predmete koji nisu u E spisu nisu dali informaciju. Oni samo u E spisu imaju više od deset posto predmeta, a u Zadru je 180 odvjetnika.  Ovo je katastrofa. To nije trgovački nego privatni obiteljski sud brata, sestre i sina. Je li moguće da se ovo događa u petom gradu u Hrvatskoj – rekao je Kristijan Kapović dodajući kako je sud promptno reagirao i prije dva mjeseca, a da je za srijedu već zakazana rasprava.

– Ovo je najveći skandal u Hrvatskoj. Ovo ide prema ministarstvu pravosuđa i nećemo stati dok zbog ovog netko ne odgovara. Vjerujemo da je ovo iznimka, a ne praksa na hrvatskim sudovima – rekao je Kapović i najavio pojačanje odvjetničkog tima i sa zadarskim i sa splitskim odvjetnicima koji imaju i iskustva na međunarodnim sudovima.

Kapović je podsjetio i na podizanje prijava protiv pročelnika u Županiji. Kapović je, podsjetimo u niz navrata istaknuo da je građevinska dozvola za izgradnju benzinske crpke izdana nezakonito i da je to potvrdilo ministarstvo, ali da se to i dalje pokušava zaobići zbog, kako je izjavljivao, pogodovanja, mita i kriminala kojeg na Viru, kako je izjavljivao, neće dozvoliti.

Kapović je istaknuo, za razliku od Zadra, da općina Vir ima otvorena vrata u Zagrebu u ministarstvima i drugim državnim institucijama.

>> Pogledajte što građani kažu o stadionu koji bi se trebao izgraditi u Blatu

Ključne riječi

Komentara 17

Avatar neidemdalje
neidemdalje
14:16 21.08.2018.

Kapoviću nisi nažalost otkrio ništa novo...sve je umreženo u rodbinsko-kumsku šemu....svi sudovi, odvjetnici, agencije, ministarstva, mup, županije...

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
14:19 21.08.2018.

Zašto porezna uprava ne pročešlja imovinu dotičnog gospodina, dokaz o porijeklu pa da vidimo koliko se tko drži zakona ?! Za njega se priča da drži pola Vira samo otkud novci ?

Avatar vila velebita
vila velebita
14:15 21.08.2018.

Prvo i osnovno je pitanje tko je u posjedu spornog zemljišta, slijedeće je namjena prema GUP-u. Nakon toga je pitanje građevinske dozvole. Ja vjerujem da se stvari vrlo brzo mogu rasčistiti. Vir ubrzano napreduje na svim poljima, što je za pohvaliti i ono što moraju već sutra je omogućiti svim ljudima vodu i kanalizaciju (to je razumljivi civilizacijski doseg ovog vremena). Benzinska pumpa bi dobro došla, ali je voda i kanalizacija prije svega...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije