Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za 20 minuta borbe

Kapitalac na Kupi: Ulovio amura dugog 110 cm i teškog 24,7 kg!

amur,kapitalac,sisak (1)
Danijel Prerad/VLM
29.07.2013.
u 17:01

Amur je riba koja se i inače najbolje lovi za visokih temperatura, između 12 i 15 sati, no rijetko se kojem ribiču da "sunčati" na obali pokraj štapova, kazuje strastveni ribolovac Muratagić.

Amura dugog 110 centimetara i teškog 24,7 kilograma ulovio je danas, za najvećih vrućina, na rijeci Kupi u Sisku Fikret Muratagić. 

– Amur je riba koja se i inače najbolje lovi za visokih temperatura, između 12 i 15 sati, no rijetko se kojem ribiču da "sunčati" na obali pokraj štapova, kazuje Muratagić. Točnu lokaciju svog kapitalnog ulova čuva, no ove je sezone ulovio već amure teške 13 i 19 kilograma, dok je ovaj, težak 25 kilograma, njegov osobni rekord u gotovo 50 godina bavljenja ribičijom. Borba je trajala samo 20 minuta jer je, nakon zagriza na obali, Fikret ušao u čamac kojeg uvijek ima sa sobom dok peca, bacio sidro nasred Kupe kako se amur ne bi sakrio u lopoče i bilje uz obalu te mirno odradio izvlačenje ribe.

– Ribe u Kupi ima manje nego prije 20, 30 godina, no i dalje se nađe lijepih ulova, samo ako ste uporni. Ipak, apelirao bih na kupače, ali i ribiče amatere, da za sobom počiste smeće koje ostavljaju na obali i plažama jer obala je sastavni dio rijeka – kazuje nam ovaj strastveni ribič iz Siska.

>>Koji ulov! U Dunavu upecao 'čudovišnog' soma od 2,20 metara

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije