Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kapetan na platnu: Međimurac Modrića naslikao u stvarnoj veličini

Modrićev dres nema logo sponzora, a na ruci nosi zelenu kapetansku vrpcu. Trebalo je za ovo poznavati barem osnove raznih znanosti, kaže umjetnik koji je Modrića i pomladio
13. srpnja 2019. u 22:00 6 komentara 600 prikaza
Ivan Šebestijan
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Diljem Hrvatske 16. srpnja obilježit će se godišnjica veličanstvenog uspjeha hrvatske nogometne reprezentacije koja je osvojila srebro na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji. U gradovima će se slaviti Dan zajedništva, ponosa i sreće, za koji je jedan od inicijatora izbornik vatrenih Zlatko Dalić.

Posebni prilog Neopisivo Godina prođe, uspomene nikada

Sjajna igra za reprezentaciju i u matičnom klubu donijela je prošle godine brojne nagrade Luki Modriću koji vjerojatno ni ne zna da je inspirirao međimurskoga likovnog umjetnika Ivana Šebestijana da naslika jedinstvenu sliku. Riječ je o ulju na platnu s likom Luke Modrića, zlatne desetke, u glavnoj ulozi, i to u prirodnoj veličini. Slika je dimenzija 180 puta 120 cm, površine 21.600 četvornih centimetara. Ima više nanosa boje i, kako kaže autor, sadržava elemente od renesanse do suvremenih modernih trendova.

– Sadržajno je multidisciplinarna, multikulturalna i višedimenzionalna. Trebalo je za ovo poznavati barem osnove raznih znanosti. Prostor u središnjem dijelu prelama torus, svemirski geometrijski nevidljivi oblik, gore se naslućuje ekološki dio, otapanje ledenjaka, posljedica globalnog zagrijavanja, a u donjem dijelu je zemaljska kugla i obruč sa simbolom vatre... – opisuje Šebestijan koji kaže i da je Modrića fizički malo “doradio” i pomladio.

Nosi dres koji je kombinacija raznih dresova, no nema loga sponzora, a na ruci nosi zelenu kapetansku vrpcu. Ima tu još nekih detalja koji bi se mogli iščitati na slici.

Luka Modrić Uživa s obitelji Modrić može ljetovati bilo gdje u svijetu, ali se uvijek vraća na jedno mjesto

Dao je otisnuti i manje reprodukcije koje je zaštitio. Slika je izložena u obiteljskoj kući u Šenkovcu, gdje se može i razgledati.

– Ona je dio obiteljskog blaga – kaže. Dolaze učenici, sportaši... a navratila je i nogometna legenda Dražen Ladić, bivši reprezentativac iz Međimurja. Šebestijan je imao ideju da se, primjerice, tiskaju i razglednice, panoi i poštanska marka, no za sada taj plan nije uspio ostvariti. Luki nije pisao.

Veterinari klinike Zamba
#OSTAJEMDOMA
Imate kućnog ljubimca i trebate savjet: Online ambulanta dat će vam sve odgovore
A1 Hrvatska
#OSTAJEMDOMA
Novi načini plaćanja: Što sve možete obaviti bez da napuštate svoj dom
  • pax5:

    Bravo,jako dobro pogođeno lice Luke...Treba imati to nešto,odlika je pravih umjetnika da mogu facu skinuti kao orginal...

  • dalibor.hren:

    A ja mislio da se umjetnik preziva Međimurac!?

  • Barbasmora:

    Odlicno ! Bravo! Samo je tribao naslikat i torbu novca koji je balkanski zaradia utajom poreza u EU i koji mu je ostao i nakon sto se dogovoria i platia kaznu. A to ne bi bilo "domoljubno". Mi balkanci i ... prikaži još! nasa tradicija utaje poreza....