Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krije se

Kao Robin Hood: Uzeo bankama 500.000 eura i podijelio siromašnima

robin hood
Foto: James E McConnell
22.04.2014.
u 20:00

Da bi oteo bogatima kako bi dao siromašnima, nekadašnji Robin Hood služio se mačem. Današnji se služi kemijskom olovkom...

Da bi oteo bogatima kako bi dao siromašnima, nekadašnji Robin Hood služio se mačem. Današnji se služi kemijskom olovkom. Europska policija već punih 14 mjeseci pokušava uhvatiti Španjolca Enrica Duranda koji je godinama dizao kredite u španjolskim bankama i davao taj novac ljudima koje su banke ogolile do kože. Durand, naravno, ni u jednom trenutku nije pomišljao vraćati kredite, već je ovaj pothvat vidio kao dobročinstvo prema poniženima i osiromašenima koji su na prosjački štap dovedeni bezobzirnošću financijskih institucija.

Do 2009. razdijelio je više od pola milijuna eura koje je digao u 68 kredita kod 39 španjolskih banaka. – Za prvi sam se kredit prijavio na vlastito ime i bio sam odbijen. Nakon toga napravio sam lažnu tvrtku i preko nje ishodio novac koji sam poslije dijelio, ustvrdio je Durand na Skypeu skrivajući se na nepoznatoj lokaciji. Prijeti mu i do 8 godina zatvora, no skriva se računajući, baš kao i nekadašnji Robin Hood, na mrežu zahvalnih ljudi kojima je pomogao u životu.

>>Samozvani obrenovački Robin Hood ukrao 750.000 kuna

Ključne riječi

Komentara 1

CR
crobinud
20:30 22.04.2014.

Um caruje snaga klade valja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije