Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suđenje u njemačkoj

Kao i brat: Ni Pratesova bivša supruga ne sjeća se ključnih detalja

Josip Perković
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/2
18.11.2014.
u 11:40

Sudac je objasnio svjedokinji i da se, ako se ne želi sjetiti, to može tumačiti kao lažni iskaz i kako za to može biti osuđena na novčanu kaznu ili na čak pet godina zatvora

Sudac Manfred Dauster svjedokinji Keti Prates, bivšoj supruzi Krunoslava Pratesa koji je osuđen na doživotni zatvor za sudjelovanje u ubojstvu Stjepana Đurekovića, u današnjem nastavku suđenja u Njemačkoj više je puta prijetio zatvorom zbog lažnog svjedočenja.

Sudac je objasnio svjedokinji i da se, ako se ne želi sjetiti, to može tumačiti kao lažni iskaz i kako za to može biti osuđena na novčanu kaznu ili na čak pet godina zatvora i to tako da iz sudnice više ne izađe kao slobodna osoba. Braniteljskoj ekipi Prates je važan svjedok jer je, po iskazima njezina bivšeg supruga, ona znala kako je počela suradnja emigranta Krunoslava Pratesa s Josipom Perkovićem i jednim od šefova službe državne sigurnosti bivše Jugoslavije. Prema iskazu Krunoslava Pratesa, koji je pročitan na sudu kako bi se svjedokinji osvježilo sjećanje, Keti Prates za jednog je posjeta Makedoniji, odakle je podrijetlom, pozvana u policiju i to jednom ili dva puta. Tamo joj je Josip Perković dao cedulju s telefonskim brojem i porukom da mu se Prates javi. Također, kad se Prates nakon nekog vremena nije javio, Perković se pojavio na vratima Pratesovih u Njemačkoj, a vrata mu je otvorila upravo Keti Prates.

Sve to rekao je Krunoslav Prates u svom iskazu za vrijeme suđenja, a njegova bivša supruga, s kojom se, nakon 25 godina braka rastao 2003. godine, na sudu u Münchenu ničega nije mogla sjetiti. Govorila je samo da je kod njih bilo puno ljudi i kako se ne sjeća Josipa Perkovića.

>>Pratesov brat umalo optužen za lažno svjedočenje jer se 'ničeg ne sjeća'

>>Suđenje Perkoviću i Mustaču: Prates mi je odmah rekao da je to Udbino ubojstvo

Komentara 24

DU
Deleted user
11:55 18.11.2014.

Nadam se da će komunistički krvoloci ostatak života provesti u Njemačkoj.

SA
sablja810
12:09 18.11.2014.

Izaci ce puno na vidjelo. A ove kukavice, trebale su biti izvedene u Hrvatskoj pred Sud. Ovako se Hrvatska sramoti u svijetu i pogotovo u EU. Postavljati ce se puno pitanja Hrvatskoj i ovo je jos jedan ocit dokaz da se stite zlocinci na razini drzave. Pocevsi od vrha pa ministarstva pravosuda i Drzavnog Odvjetnistva.

GV
gvendilin2
13:50 18.11.2014.

Sjetit će se kad joj sudac odredi novčanu kaznu ili kaznu zatvora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije