Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SATIRIČNI PREGLED TJEDNA

Kao bomba odjeknula je Škorina kandidatura. Pustite čovjeka. Ima i čudnijih hobija

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
07.03.2021.
u 11:05

U svome britkom stilu Toni Ivanišević secira događaje u proteklih sedam dana

Subota

27. 2. 2021.

Uskoro popuštamo mjere. Logično, reklo bi se. Broj zaraženih opet raste, po bolnicama nam se tuku južnoafrički, britanski i češki soj korone, ali očito se procijenilo da je sve bolje od praznih terasa u proljeće. A svoje mišljenje o koroni svaki vikend daje i mladež koja se okuplja ispred HNK, gdje se uz glazbu druži i uglavnom traži toalet i kante ili kontejnere za smeće. Nažalost, najčešće ne pronađe ni jedno ni drugo, tako da će uspomenu na njihove susrete, dulje od njih samih, čuvati radnici komunalnih službi koji ujutro moraju sanirati jedan od najljepših gradskih trgova.

Nedjelja

28. 2. 2021.

Uz jutarnju kavu Zagrepčani su dobili najgoru moguću vijest. Radničkoj klasi, radnim ljudima i građanima, narodima i narodnostima našega glavnog grada Zagreba, umro je drug Milan. Umro je prvi među nejednakima, zaštitnik siromašnih, ali i bogatih, najbolji prijatelj svih prezrenih na svijetu, Milan od Zagreba. Nije više išlo. Više od 20 godina upravljanja gradom, 200-tinjak sprženih milijardi, sto maratona, tristo kuhanja fileka i graha, stotine kumova i tisuće zaposlenih bez natječaja i oko 250 kaznenih prijava ostavilo je traga i tijelo je odbilo poslušnost.

Ponedjeljak

1. 3. 2021.

Prvi je na smrt Milana od Zagreba reagirao USKOK, čiji su specijalci upali rano jutros u prostorije Gradskog poglavarstva kako bi preuzeli kontrolu nad ormarima, iz kojih su, nakon vijesti o smrti gradonačelnika, odmah počeli ispadati kosturi. Stručnjaci iz USKOK-a, svaki će, prema već ustaljenoj praksi, popisati i arhivirati. Reda mora biti. Mnogi kažu da Zagreb nakon Bandićeve smrti neće biti isti, ali nakon vijesti da je umro Cico Kranjčar, još će manje podsjećati na sebe. Odlazi jedan od simbola našega glavnog grada, jedan od posljednjih aktivnih govornika modernim Zagrepčanima neobične riječi “kaj”.

VIDEO Mnogi su se oprostili od gradonačelnika: Bandić je posljednji put pozdravljen uz pjesmu Kiće Slabinca "Otišao je otac moj polako"

Utorak

2. 3. 2020.

Smrt Milana i Zlatka otkrila nam je dvije krajnosti. Što se tiče Milana, unatoč činjenici da je vladao 20 godina, političari su ga već zaboravili i prave se da ga nisu poznavali, a s druge strane Zlatka tvrde da su poznavali svi. HDZ-ovci nas uvjeravaju da su Bandića rušili cijelo vrijeme, iako su bili u koaliciji, a SDP-ovci tvrde da uopće nemaju pojma o kome se radi, tek oni najstariji sjećaju se da je jedan Milan Bandić doista bio u SDP-u, ali davno. Dobro, teško da bi brigade uhljebljenih stranačkih ljudi po gradskim tvrtkama mogle zaboraviti Milana, ali to kako ga oni pamte saznat ćemo kada krenu ispadati već spomenuti kosturi iz ormara.

Srijeda

3. 3. 2021.

Kakva veličanstvena i mudra odluka našeg Stožera. Kažu svjedoci da su Vili, Kruno i Davor do jutra zasjedali i tek pred zoru smislili formulaciju prema kojoj su tisućama najodanijih Milanovih pristalica dozvolili dolazak na njegov sprovod unatoč za obične smrtnike propisanom pravilu da se oko lijesa može okupiti maksimalno 25 ljudi. Formulacija koju su nam servirali otprilike glasi da su ljudima dozvolili dolazak, jer bi ih bilo teško spriječiti. U pravu su. Zamislite da je netko stao na put Zagrebačkim mažoretkinjama i rekao da ne smiju prema Mirogoju?

VIDEO Posljednji Cicini dani: Smrt prijatelja ga je dotukla, tada je sve krenulo nizbrdo

Četvrtak

4. 3. 2021.

Bože, što su nezahvalni ti Petrinjci! Nakon što smo svi bili oduševljeni načinom na koji su im svi pohrlili u pomoć, nakon što se skupila lova sa svih strana za stradale u potresu, oni napadaju nesretnog gradonačelnika Dumbovića. Zamislite, optužuju ga da pomoć ne stiže do onih do kojih bi trebala i da se šverca na sve strane.

Zbilja da čovjek ne povjeruje. Naravno, Dumbović je za organizaciju napada rutinski opružio oporbu. Lokalni izbori su blizu, a na razvalinama slavne Petrinje oko ostataka plijena bitka će očito biti bespoštedna.

Petak

5. 3. 2021.

Današnji dan obilježile su lažna bomba u Kolindinoj zgradi kojom je zaprijetila navodno rastrojena podstanarka iz zgrade bivše predsjednice, lažna bomba u sisačkoj srednjoj školi kojom je prijetio građanin koji je htio pročavrljati sa županom Ivom Žinićem, ali prava bomba je najava kandidature Miroslava Škore za upražnjeno mjesto zagrebačkoga gradonačelnika! Nakon što je izgubio u utrci za gradonačelnika Osijeka, zatim u predsjedničkoj utrci, pa i na parlamentarnim izborima, sada je odlučio izgubiti bitku i za gradonačelnika Zagreba. Pustite čovjeka. Ima i čudnijih hobija.

Komentara 25

MA
Maiden
11:11 07.03.2021.

Po običaju bezveze.

Avatar Pravosudac
Pravosudac
11:25 07.03.2021.

Što'š, neki su si umislili da su bogom dani, imaju urođeno pravo kandidirati se kao što su hdz, sdp, leftardi...

AN
anton1
15:33 07.03.2021.

Prije 10-ak godina bio kandidat za gradonacelnika Osijeka, sad je zagrebcanin??? ..pa bi bio predsjednik Idi pjevaj, to ti ide, sta te pukla slava u glavu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije