Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kanonizacija

Kanonizacija A. Stepinca. 'Uvjeren sam da će čudo koje imamo proći'.

'stepinac02_nnn_unu_150412'
''
26.05.2012.
u 11:15

Ove godine bi se mogli znati je li dokumentacija prošla medicinsku komisiju, rekao je Batelja.

Hoće li blaženi Alojzije Stepinac uskoro biti proglašen svetim, bilo je jedno od pitanja koje su dr. Juraju Batelji, postulatoru kauze bl. Alojzija Stepinca postavili na predavanju u Požegi koje je održao katoličkim prosvjetnim djelatnicima. Kada je 2008. Godine u Vatikanu predana dokumentacija na temelju koje bi Stepinac trebao biti proglašen svetim bio je po protokolu tristoti na redu.

- Ove godine bi se mogli znati je li dokumentacija prošla medicinsku komisiju, a kada nju prođe tada još ide na teološku komisiju koja mora utvrditi je li molitva u izravnoj povezanosti s ozdravljenjem. To su procesi koji traju. Pet, šest godina treba da sve to prođe. Uvjeren sam da će čudo koje imamo proći – kazao je dr. Batelja koji je uvjeren da će kanonizacija kardinala Stepinca doista biti ne samo osvjetljavanje Crkve u Hrvata na jedan novi način nego će ona svima biti poticaj da znaju poput njega živjeti i čuvati svoja načela vjere, ljubiti svoj narod i u njemu utjelovljivati vrednote koje čovjeka vode prema slavi neba.

Dodao je da nitko nikada pa nije jedna Crkva uključujući i Srpsku pravoslavnu nije uputio bilo kakav zahtjev ili dopis u Vatikan kojim bi se tražilo obustavljanje postupka proglašenja svetima kardinala Stepinca.

Komentara 13

OB
-obrisani-
20:38 26.05.2012.

Stepinac je hrvatska legenda, domoljub koji je iskreno volio svoju domovinu Hrvatsku !! Treba suditi Manolica dok je jos ziv !

BL
blafra1
12:00 26.05.2012.

Kako je krenulo, bojim se da će prije proglasiti Mesića svetim!!!

OB
-obrisani-
16:04 26.05.2012.

Krvnik Tito je jednako zločinac kao Hitler, Staljin i ostala komunistička bagra!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije