Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Desinić

‘Kanonik i Zgubidan mogli su ovuda, a mi ne možemo’

Horvatska
Mladen Mandić
02.04.2013.
u 12:07

Mještani kažu da ju je krajem 60-ih godina prošlog stoljeća šodrao još Jadran film kad se ovdje snimala serija “U registraturi”

Prava drama odvijala se jučer, na Uskrsni ponedjeljak, na tromeđi triju mjesta u općini Desinić - Velike Horvatske, Donjeg Zbilja i Ravnica. Naime, Zvonko Zbiljski prije dva tjedna zabranio je korištenje lokalnog puta ostalim svojim susjedima i zbog svega toga nastala je ovih uskrsnih dana prava “revolucija” u ovom dijelu Zagorja.

 - Ovaj put koji vodi do naših vinograda, njiva i oranica koristimo već stotinjak godina, no sad se odjednom naš susjed Zvonko Zbiljski odlučio da mi po tom putu više ne možemo voziti i kretati se - čak ni pješice.

 Vozili i djedovi i pradjedovi

 - Sram ga može biti što nam radi. Naši pradjedovi, djedovi i očevi vozili su po tom puta, a sada se Zvonko odjednom sjetio da nam ne dopusti prolaz - govorili su jučer Zvonko Ljubić, Ana Bračun, Marija Ivanjko te Josip, Vilim i Andrija Vinković, kao i još nekolicina njihovih susjeda. Dodaju kako je ova seoska cesta oduvijek bila javna, po njoj su svi vozili i nikad nitko nikoga nije pitao može li se tuda voziti ili ne. - Ovu cestu dugu 150 metara, još krajem 60-ih godina prošlog stoljeća, dakle prije više od 40 godina pošodrao je “Jadran film” kako bi se mogla snimati serija “U registraturi”. Po njoj su s konjima i kočijama slobodno prolazili i Zgubidan i Kanonik i Laura i Ivica Kičmanović, a mi sada ne možemo. Ova je cesta također bila ucrtana i kao vojni put. No, sad kad sam ja uz tu cestu kupio trsje, odjednom mi je susjed Zvonko, valjda zbog zavisti, prepriječio put i više ne mogu do svog vinograda. U redu, ako već meni parkiranim traktorom preprečava put, zašto to čini i svima ostalima koji također uz tu cestu imaju zemlju - rekao nam je Zvonko Ljubić. Slavko Vinković nadovezao se kako bi on samo htio da se problem mirno riješi bez uplitanja policije i suda.

 - Svi smo mi tu normalni ljudi i želimo bez incidenta riješiti spor. Činjenica je da su ovim putem svi vozili već više od sto godina i ne znam što je sad došlo našem susjedu da nam traktorom sprječava put do naše zemlje - rekao je Vinković.

 Nek’ ne mašu papirima!

 Odmah nakon što smo na cesti fotografirali nezadovoljne mještane Velike Horvatske i Zbilja Donjeg, na spornu Zgubidanovu i Kanonikovu cestu došao je i sam Zvonko Zbiljski. - Ovo nije nikakav javni ni općinsku put, već je to moj put i ja imam pravo preko njega pustiti koga ja hoću. a ne da mi Zvonko Ljubić maše nekakvim papirima. Nek’ policija i sud dođu van i nek’ se utvrdi je li taj put na mojoj zemlji ili ne i da li ih ja moram pustiti preko tog puta - rekao je Zbiljski.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije