Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
16.12.2015. u 16:00

Most je svojom miš-maš politikom, zapravo svojim "mosturbiranjem", u zemlji izazvao "talačku krizu"

Hrvatska sve više postaje zemlja paradoksa i raznih apsurda. Najvidljiviji je paradoks politička građevina znana kao Most. Najnevidljiviji ali najtrajniji i najtragičniji apsurd hrvatskoga društva jest da se ubijaju hrvatski branitelji! Postojanje paradoksa i apsurda vidljivo je i u pravosuđu, najviše u slučaju neobičnoga Zdravka Mamića. Paradoksalnost se pojavila nedavno povezano i sa osebujnim zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem. Naime, HRT je u svome Dnevniku kao prvu vijest objavio podizanje optužnice protiv zagrebačkoga gradonačelnika, a odmah potom da je Zagreb proglašen najljepšim adventskim gradom u Europi! Tako su paradoksalnost i apsurdnost u Hrvatskoj dovedeni do krajnosti.

Pojava Mosta našu je politiku, ionako lišenu pravoga smisla, dovela do ruba besmisla. Danas imamo situaciju da tuce novoizabranih saborskih zastupnika kao političke taoce drži cijeli SDP i HDZ. Most je svojom miš-maš politikom, zapravo svojim "mosturbiranjem", u zemlji izazvao "talačku krizu". Država zbog te krize kao da kani ostvariti stari aforizam: "Ova se država umjetno održava!" Čudno je i u logičnoj konačnici neshvatljivo da vođe Mosta rade protiv sebe i da svojom politikom ustvari postavljaju politički trotil pod stupove Mosta. Politikom odugovlačenja, uvjetovanja i oklijevanja Most prelazi u dosadu i gnjavež.

Uskoro bi Božo Petrov i njegovo društvo mogli, što bi narod rekao, dosaditi i Bogu i vragu. Lako bi se moglo dogoditi da ponove sudbinu branitelja utaborenih u zagrebačkoj Savskoj. Kada su oni svoj opravdani prosvjed protegli preko svake razumne mjere, postali su zapravo nebitnima. Slično bi se moglo dogoditi i skupini okupljenoj oko Mosta. Više nitko vjerojatno neće spominjati njihovo opravdano nezadovoljstvo dugogodišnjom nesposobnom i jalovom politikom HDZ-a i SDP-a, nego će nezadovoljstvo i revolt biti usmjereni upravo na njih.

Kao što se sada malo tko više sjeća da se kod nas nakon velikosrpske agresije, upravo zbog zaborava, do danas ubila cijela braniteljska brigada! Zdravko Mamić je pak na otužno dojmljiv način pokazao kolika su proturječja moguća i u pravosuđu. Ako si bogat i imaš, tada možeš platiti i za svoju slobodu! Ako pak nemaš, onda ti je sudbina dugotrajni pritvor. Pritvor je iskusio i Milan Bandić. Sada mu se uoči preslagivanja mogućih koalicija prijeti i zatvorom. Svojevrsni je paradoks što ga se krivi za sumnjivo vođenje grada upravo dok se Zagreb proglašava najpoželjnijim (pred)božićnim gradom u Europi! U paradoksalno sličnoj situaciji je i čelnik Mosta i gradonačelnik Metkovića Božo Petrov. Od njega se očekuje da svojom odlukom odredi sudbinu Hrvatske! Kani li se time apsurd u Hrvatskoj trajno nastaniti?

>> Narod je rekao svoje, sada to mora i Božo Petrov

>> Petrov: Očekujem da će razgovori biti gotovi za tjedan-dva

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije