Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
15.12.2015. u 16:25

Milanović ima potporu stranke za sve poteze koje radi, pa i za potez da prvi “otpili” Most

Hrvatska raste neće s Domoljubnom koalicijom, Domoljubna ne može s Hrvatskom raste. Čula je to jučer i predsjednica države (i nije se iznenadila), a sad to mora shvatiti još i Most. I izjasniti se. Jer izbori su održani, narod je rekao svoje. Nije glasao za veliku koaliciju. Dva najveća rivala utrku su završila u egalu, a opcija “nećemo ni s jednima ni s drugima” nagrađena je s 19 mandata. Štoviše, čelnik Mosta Božo Petrov to je neobično obećanje ovjerio i kod javnog bilježnika. Pa kako smo na kraju došli do “i s jednima i s drugima”? Most je postao ključ ovih izbora. Može kazati mi smo pošteni, nećemo ni s jednima ni s drugima. Može se prikloniti jednoj od dvije opcije s kojom misle da mogu postići više. Ali ključ konačno moraju gurnuti u bravu.

Ipak želimo sa SDP-om. Odlično. Ne, mi bismo radije s HDZ-om. Super! Ali preuzmite konačno odgovornost i poput lava Krezumice iz popularnog crtića zaurlajte više kidam nalijevo ili nadesno. Ili kidamo na nove izbore! Sve je ostalo prijevara birača. Kao što je prijevara i inzistiranje na nestranačkom premijeru. Tko je taj, zašto baš taj netko i tko je u konačnici za njega uopće glasao? Pa govorimo o šefu izvršne vlasti, najvažnijoj funkciji u državi. Zato je Zoran Milanović u pravu kada kaže da samo on i Tomislav Karamarko imaju legitimitet za vođenje Vlade. Ali on to može reći, za razliku od Karamarka kojeg je stranka očito pritisla jer joj od još četiri godine oporbe pada mrak na oči. Milanović je tu u znatno jačoj poziciji i u ovom trenutku ima potporu stranke za sve poteze koje povlači. Pa i za potez da prvi “otpili” Most i tako ih pokuša dovesti na čistac. I vrlo brzo će se znati je li taj pomak učinjen ili smo i dalje na startu kao i prvog dana od izbora. Bude li tako, presjeći će predsjednica koja će raspisati nove izbore. Koliko god se to nekima ne sviđalo. Da na to ima pravo, dobila je jučer potvrdu i od petero ustavnih stručnjaka koji tvrde i da jedino predsjednica ima ovlasti sazvati Sabor na novi pokušaj konstituiranja.

Što u prijevodu znači novo zaoštravanje odnosa na relaciji Milanović – Grabar-Kitarović.

>> 'Ako HDZ pristane na oba prijedloga, a SDP nas opet odbije, nastavit ćemo razgovore samo s HDZ-om'

>> Izborima se 
kod nas nikada ništa ne mijenja. Zato nam treba nacionalna vlada stručnjaka

Komentara 24

KA
kajinx
17:44 15.12.2015.

Petra Maretić Žonja, kako je 59 i 56 isto?

IC
iz.croatia@gmail.com
16:36 15.12.2015.

Mostova strategija je ili zajedno sa dvije narodne stranke ili novi izbori. Bilo bi varanje biraca, neka druga opcija. Nove parlamentarne izbore po hitnom postupku treba predsjednica raspisati.

KS
Ksantipa
18:11 15.12.2015.

Gospodin petrov nema hrabrost, a niti toliko demokratskog erosa da onima koji su u okviru Mosta, što nije politička stranka , dopusti da se izjasne, za koga su SDP ili HDZ, jer sigurno ne razmišljaju svi jednako. Nema tu stranačkee stege, jedinstva, niti zajedništva, jer nema niti stranke, niti programa, niti ideologije, samo politika koju Petrov mora provoditi. Zašto??? Bilo bi pošteno,da to kaže, zbog onih koji su glasali za most, misleći kako je to nešto novo, dobro, nužno potrebno i korisno. Svakim danom se zorno pokazuje kako je most, ipak nešto sasvim drugo od onoga što su u izbornoj kampanji govorili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije