Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
državna tajnica

Tko je Zdravka Bušić, kandidatkinja za potpredsjednicu HDZ-a

Zdravka Bušić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/14
07.02.2020.
u 22:07

U Hrvatsku je došla na poziv predsjednika Tuđmana, od 1990. do 1995. bila je savjetnica i pročelnica njegova Ureda.

Zdravka Bušić, državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, četvrta je kandidatkinja za potpredsjednicu HDZ-a na unutarstranačkim izborima.

– Ja jesam prepoznatljiva. Godine 1989. učlanila sam se u HDZ kada sam bila u Americi. Bila sam u Uredu predsjednika Tuđmana, bila sam u Saboru, u Europskom parlamentu. Predstavljam smirenost, kontinuiranost. Nemam nijedne ljage i afere – kazala je Zdravka Bušić.

Zdravka Bušić
1/14

Rođena je 1950. u Imotskom. U američkom gradu Clevelandu završila je gimnaziju, diplomirala političke znanosti i završila poslijediplomski studij bibliotekarstva i informatike. Informaciju koju je objavio Žurnal o tome da je bila pripadnica organizacije Hrvatski nacionalni otpor odlučno opovrgava.

– Po stoti put odgovaram – nikada nisam bila član Otpora. Bila sam član Hrvatskog narodnog vijeća, Hrvatsko-američkog akademskog društva i crkvenih odbora u više navrata – kazala nam je Z. Bušić.

U Hrvatsku je došla na poziv predsjednika Tuđmana, od 1990. do 1995. bila je savjetnica i pročelnica njegova Ureda. Za saborsku zastupnicu izabrana je u dva mandata na listi HDZ-a, 1995. i 2000., no prelazi u redove Hrvatskog bloka Ivića Pašalića. Od 2004. savjetnica je za informatizaciju u NSK u Zagrebu. U HDZ se vraća u ožujku 2012. Na izborima za Europski parlament izabrana je među prvih 12 hrvatskih zastupnika u tom tijelu. Za mandata HDZ-ova ministra Mire Kovača na čelu MVEP-a, Zdravka Bušić imenovana je njegovom zamjenicom. Sestra je Zvonka Bušića

– Kakve veze ima to što sam mu sestra? Članica sam stranke i time se ponosim, kao i onim što radim i čime mogu pridonijeti. Treba težiti tome da ima više žena u politici – dodala je Bušić.

Video: Raspisani unutarstranački izbori u HDZ-u

Komentara 32

KR
KristijanPe
23:47 07.02.2020.

Odavno potrošena i poslušno klimalo glavom. Komplicirana i nesposobna. Promašaj.

Avatar kenj@c
kenj@c
22:58 07.02.2020.

HDZ je postao predmet sprdnje. Koliko samo proturiječi u njihovim izjavama. Na primjer potrčko Bačić rekao da se vidi njihov svjetonazor kad su glasali protiv HNSova amandmana u vezi udomljenja istospolnih zajednica. A oni doveli istanbulsku u HR. apsurd

AN
antonelić
22:26 07.02.2020.

članica sam stranke i time se ponosim ... stvarno se ima čime ponositi ... njonjo , anemija , dr.kolinda , dr.ivo , čobanković ,fiolić , žalac , nosić , kuščević , polančec , vaso ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije