Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUČELJAVANJE KANDIDATA
Povratak na članak

Orešković: Institucije ne štite slobodno novinarstvo

Okupljeni kandidati smatraju da su zakoni o medijima u Hrvatskoj solidni, ali najveći problem vide u tome što se u praksi ne primjenjuju dosljedno

Komentari 11

PL
@ploto@
20:09 02.05.2019.

Dalija Orešković laže i obmanjuje !! Ona kaže da su novinari prva linija općeg dobra, a ta je linija zbog raznih pritisaka i utjecaja morala pasti jer nadležne institucije ne štite slobodno novinarstvo.----------Ne postoje slobodni novinari,nego su to mahom politički aktivisti koji zagovaraju određenu ideologiju.Imamo lažne informacije i falsifikate,kao npr.Maja Sever koja je kao neoliberalni kvaziljevičarski aktivist soroševe provijencije,a zaposlena u javnom servisu ,inscenirala slučaj izvjesnog Sirijca i njegove nepostojeće kćeri,koji se pokazao lažovom i prevarantom.Nakon što je dotična aktivistica prozvala MUP i ministra,kad je vidjela da je njena propaganda doživjela slom,ista je pobjegla na bolovanje,Nisam čuo Daliju Orešković da se tada javila,ali se redovito javlja kad njoj i njenim sponzorima nešto ne paše ili im se ne sviđa.Ta Maja Sever je trebala dobiti trenutni otkaz i protiv nje se morao otvoriti povesti kazneni progon radi klevete i zlouporabe položaja. Naravno,njena istomišljenica Dalija bi je prva zaštitila.

VL
DR
Drmiha
19:46 02.05.2019.

I ja se zalažem za Neovisno novinarstvo u neovisnoj državi.

VL
BA
barbaizamerike
21:04 02.05.2019.

Dalija je Letvicin projekt osuden na propast sve znam I zasto I kako I zbog cega Ali pustimo je da joj se narod malo smije

VL
DU
Deleted user
19:32 02.05.2019.

Novinare ne treba nitko štititi. Oni sebe štite istinom, objektivnošću i neutralnošću! Kod "novinara" je stvar nešto drugačija. Oni 24 sata na dan dreče za slobodom pisane riječi koja bi vrijedila samo za njih. Ideološko novinarstvo koje ne baš rijetko širi i ideološku mržnju. Puno lošeg čitamo od takvih "novinara". Takvi svima - ali baš svima - nanose zlo. Pogotovo onima koji su istinski novinari. Opća moralna propast u hrvatskom društvu jednako je zastupljena u "novinarstvu" kao i cijelom društvu. U novinarstvu je te krize nema pa takvi novinari i zavrjeđuju biti nedodirljiva perjanica hrvatskog društva. Tko želi istinske promjene početi će s njima od sebe. Do tada biti će novinara i "novinara".

VL
Avatar Mi sami
Mi sami
19:55 02.05.2019.

Glasam za one koji ponude ove dvije stvari: Lustracija koja bi se odnosila i na potomke zlocinaca Manjine bi imale jednog predstavnika u Saboru koji bi zastupao sve njih

VL
MO
moškov
17:34 02.05.2019.

Nekad juga ..sada evropa .mozda opet juga...glavak holy oreskovicka ni za di su nisu.

VL
BA
barbaizamerike
21:46 02.05.2019.

Slobodno novinarstvo je kad Letvica sredi da se pise o Daliji Oreskovic

VL
SA
samoborka
21:50 02.05.2019.

Koje novinarstvo? Onih novinara koji nas siluju clancima o srpskim cajkama? Onih novinara koji nisu u stanju napisati jedan gramaticki i pravopisno ispravno srocen clanak? Onih novinara koji svjesno potpiruju zle duhove podvaljujuci teme za koje znaju da ce izazvatii bijes citatelja,a onda ce te iste citatelje podmuklo okriviti za mrznju i netoleranciju? Onih novinara koji su svjesno pristali biti sistemske marionete jer su svjesni svoje umne polovnosti, neobrazovanosti i neznanja pa stoga niti ne pokusavaju imati kraljeznicu,imati cast i misliti svojom glavom? Na te i takve novinare mislite? Hvala lijepo, takvi "novinari" u Hrvatskoj imaju debelo previse prava.

VL
JU
junkerovkaputzapovlačenje
19:06 02.05.2019.

kakvo novinarstvo? ako treba podržavati kopal -tolj umotvorine onda nisam za to. toga mi je preko glave

VL
DO
doremifas
17:00 02.05.2019.

Nama pod hitno treba NEOVISNO novinarstvo, a ne ovo hadezenjarsko podilazenje ...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.