Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

HDZ: Kandidat za ministra branitelja predstavio se prosvjednicima u šatoru

Kao temelju nit vodilju i misiju Crnoje u vođenju Ministarstva branitelja naveli su "zajedništvo i zajednički rad na poboljšanju skrbi i statusa hrvatskih branitelja te zaštiti digniteta Domovinskog rata".
15. siječnja 2016. u 11:13 138 komentara 20989 prikaza
Mijo Crnoja
Foto: HDZ

Umirovljeni pukovnik Mijo Crnoja predstavio se kao kandidat za ministra hrvatskih branitelja HDZ-ova Odbora za branitelje i Zajednice branitelja HDZ-a "Gojko Šušak" hrvatskim braniteljima i stopostotnim hrvatskim ratnim vojnim invalidima u šatoru, na novoimenovanom Trgu Nevenke Topalušić, izvijestili su iz HDZ-a. Crnoja se jučer predstavio braniteljima. 

"Mijo Crnoja, ugledni i časni hrvatski branitelj i predsjednik ZBGŠ-a Zagrebačke županije, odabrao je šator – simbol borbe hrvatskih branitelja za zaštitu digniteta i dostojanstva hrvatskih branitelja i Domovinskog rata – kao mjesto gdje će predstaviti sebe i svoj program kao znak uvažavanja i suradnje, priznanja i poštovanja njihove žrtve – smjera sloge i zajedništva, a ne razjedinjavanja i ignoriranja", stoji u priopćenju stranke. Kao temeljnu nit vodilju i misiju Crnoje u vođenju Ministarstva branitelja naveli su "zajedništvo i zajednički rad na poboljšanju skrbi i statusa hrvatskih branitelja te zaštiti digniteta Domovinskog rata".

"Od samog početka bio s prosvjednicima u šatoru"

"Domovinski rat – temelj neovisne i slobodne Republike Hrvatske; ustavni zakon o zaštiti digniteta i dostojanstva hrvatskih branitelja i Domovinskog rata; uključivanje hrvatskih branitelja u društveno politički, javni i gospodarski život; osiguranje trajne i pune skrbi za hrvatske branitelje i njihove obitelji; stalna i sustavna skrb o vrijednostima i postignućima hrvatskih branitelja; Vukovar – područje posebnog pijeteta prema žrtvama; organizacijsko i stručno jačanje znanstvenih institucija koje proučavaju Domovinski rat; primjerena zastupljenost Domovinskog rata u školskim udžbenicima i međunarodna afirmacija Domovinskog rata ključne su odrednice braniteljskog programa HDZ-a i kandidata Crnoje", stoji u priopćenju. 

Iz HDZ-a navode da je Crnoja od samog početka bio s prosvjednicima u šatoru te im je davao nesebičnu potporu. "Potporu g. Crnoji došli su dati i brojni čelnici braniteljskih udruga, njegovi prijatelji i kolege branitelji među kojima su bili saborski zastupnik general Željko Glasnović i tajnik HDZ-ova Odbora za branitelje Josip Vidović, koji je uvodno braniteljima i obrazložio zašto ZBGŠ i Odbor za branitelje drže i smatraju da je Mijo Crnoja najbolji kandidat za ministra hrvatskih branitelja", zaključuju iz HDZ-a. 

>>Prosvjednici predlažu kandidatima za ministra branitelja da dođu u šator

Eurovision Song Contest 2021
ALBINA NIJE PROŠLA
'Nikad više ne gledam Euroviziju': Pogledajte burne reakcije hrvatskih tviteraša
Oporavilište za divlje životinje u Osijeku
Briga o okolišu
Upoznajte ljude koji se brinu o divljim životinjama svaki dan
  • Deleted user:

    U čemu je problem? Zar nije bilo dosta ministara koji nikda nisu radili posao za koji su zaduženi?

  • verakruz:

    Moja puna potpora gosp Miji Crnoji, jer osobno znam kakve domoljubne, ljudsje, moralne, znanstvene i sve ostale kvalitete posjeduje. A naročito pozdravljam način na koji se predstavio braniteljima, onima kojima će služiti kao ministar.

  • Dingač:

    dobra gesta Crnoje. a ovo je pravo lice vl. pustiti bijesne neokomunističke pse lutalice da ujedaju hrvatske invalide nastale u obrani lijepe naše.